SULUDO BI BILO DA GA SAD PUSTIMO Maksvitis razočarao "večite" rivale: Evans ostaje u Žalgirisu

10:00 | 18-12-2023

Košarka 0

Sjajni Amerikanac, koji trenutno igra na poziciji plejmejkera za tim iz Kaunasa, svojim partijama je privukao pažnju brojnih evropskih kliubova, između ostalog i Crvene zvezde i Partizana, pa se u medijima pojavila informacija da bi Evans mogao da napusti Litvaniju

Kazis Maskvitis
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Novinar iz Španije je objavio da su pored Zvezde i Partizana za Evansa zainteresovani i Fenerbahče i Virtus i da on u ugovoru ima otkupnu klauzulu od 300.000 evra. Ova “pristupačna” cena privukla je veliki broj evroligaša, pa i Partizan i Crvenu zvezdu. 

To je pogrejalo maštu navijača beogradskih timova da bi Evans mogao da stigne u prestonicu Srbije, ali, po svemu sudeći, od tog posla nema ništa, ako je suditi po izjavi Kazisa Maksvitisa.

I TO SE DOGODILO Završen je Karijev brutalan niz od 268 utakmica, sjajna igra i "bejbi Jokića"

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Trener Žalgirisa je izjavio da, koliko on zna, Evans nema nikakvu klauzulu i da neće napuštati baltičku zemlju.

– Koliko ja znam, Kinan nema otkupnu klauzulu, a i bilo bi suludo da ga sada pustimo – poručio je Maksvitis, a prenosi "BasketNews".

Videćemo u narednim danima razrešenje ove situacije, ali je za sada izvesno da će Evans ostati u Kaunasu.

Inače, Evans je u Žalgiris stigao u leto 2022. godine ali je u toj prvoj sezoni malo igrao zbog teške povrede. Ove sezone se oporavio i vratio se sa stilom, pošto na 14 utakmica Evrolige ima prosek od 15,7 poena, 3,6 asistencija i 2,8 skokova. Najbolju utakmicu u eliti je odigrao u prošlom kolu, u porazu svog tima od Partizana (93:85), kada je zabeležio 33 poena. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading