Poseban je taj 19. decembar

18:00 | 18-12-2023

Košarka 0

Pre godinu dana, 19. decembra Crvena zvezda je ozvaničila Fakunda Kampaca. Tačno godinu dana kasnije, Kampaco gostuje crveno-belima u drugom dresu

Fakundo Kampaco

Možda omaleni Argentinac, a mnogi će reći najbolji plejmejker Evrope, nije Crvenoj zvezdi doneo ono što su svi najviše želeli- plasman u top 8 Evrolige i trofej ABA lige, pa ako pitate navijače Zvezde zbog čega toliko vole Fakunda Kampaca, verovatno će pre reći zbog borbenosti, nego lucidnih poteza kojih je sasvim sigurno bilo mnogo.

Cela saga oko dolaska Kampaca u Crvenu zvezdu pre sada malo više od godinu dana dostigla je vrhunac nakon poraza crveno-belih od Armanija u Beogradu, kada je nakon meča te noći postalo jasno da će Argentinac postati novi igrač crveno-belih. Malo ko je u početku verovao u tu priču, Kampaco je i pre odlaska u NBA ligu važio za jednog od najboljih plejmejkera Evrope, gejm-čejndžer koji donosi neverovatan doprinos na obe strane terena. 

Ipak, Crvena zvezda je uspela da angažuje jedno od najvećih košarkških imena koji su igrali na ovim prostorima i tako na duo Vildoza-Nedović doda još jednog Argentinca.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nakon toga dolazi košmarni period za obe strane, Kampaco nije imao pravo nastupa do prvog marta, a rezultati su ispaštali. Kampaco je postepeno dizao formu kroz ABA ligu gde je pokazivao kroz lucidne poteze i neverovatnu energiju kakvog je igrača Zvezda dovela.

Kampaco se navijačima Zvezde uvukao pod kožu zbog borbe, neverovatne želje i energije koju je pružao u crveno-belom dresu tih šest meseci i zbog konekcije koju je napravio sa Zvezdinim fanovima za tako kratko vreme. Poznato je takođe da hala retko kome skandira ime i da za to igrač mora dosta znoja da prolije, a Kampacu je "Pionir" skandirao ime.

Fakundo Kampaco EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
 

 

Kada je došlo leto i prelazni rok zvanično počeo, dugo je trajala saga oko potencijalnog transfera Kampaca, a navijači su sanjali da će ga gledati bar još jedne godine, u drugačijim uslovima. Dugo se čekalo na njegovu odluku da se ipak vrati kući u Madrid, nakon čega je Zvezda ekspresno reagovala potpisivanjem Šabaza Nejpira.

"Stalno gledam Zvezdine utakmice i jedva čekam da zaigram ponovo pred navijačima" rekao je Kampaco prilikom gostovanja Reala Makabiju u Beogradu i tako najavio ponovni susret sa navijačima Crvene zvezde koji će se desiti sutra od 19 časova u Štark Areni.

Fakundio Kampaco je trenutnutno i statistički jedan od najboljih pojedinaca Evrolige, MVP meseca novembra i neko sa kim je igra Madriđana dobila neku potpuno novu dimenziju. Real Madrid je do sada u prvih 14 mečeva izgubio samo jedan, većinu dobijao i više nego ubedljivo i jasno je u kakvom je zaletu ekipa Ćusa Matea došla u Beograd. Sa druge strane Crvenoj zvezdi treba jedna velika pobeda kako bi u svakom smislu okrenula sezonu. 

Interesantno je takđe da je Zvezda zvanično predstavila Fakunda Kampaca baš 19. decembra prošle godine. Sutra kada crveno-beli dočekuju Real iz Madrida, takođe će osvanuti 19. decembar, a taj podatak može biti posebno zanimljiv onima koji ne veruju u slučajnosti.

Komentari(0)

Loading