PEH ZA MAKABI Boldvin na meču sa Zvezdom povredio tetivu, pauza i do dva meseca

13:20 | 22-12-2023

Košarka 0

Vejd Boldvin je doživeo povredu tetive na kraju utakmice protiv Crvene zvezde i mogao bi da odsustvuje do 2 meseca, u zavisnosti od rezultata lekarskog pregleda

Makabi
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Košarkaši Crvene zvezde savladali su sinoć u hali "Aleksandar Nikolić" Makabi i tako upisali prvu gostujuću pobedu u Evroligi. Crveno-bele predvodio je neverovatni Miloš Teodosić sa 27 poena i 14 asistencija, dok je najbolji u redovima izraelskog tima bio Vejd Boldvin sa 22 poena, međutim na ovom meču zadobio je povredu tetive koja će ga na duže odvojiti od terena.

Očekuje se da bi Amerikanac mogao da propusti najmanje naredne 3 nedelje. Procena će pasti tokom vikenda kako bi se utvrdila težina povrede.

Ako se početna Makabijeva procena o naprezanju tetive kolena ostvari, Boldvin će propustiti oko 3-4 nedelje. Međutim, ako se radi o kidanju tetive, bek Makabija bi mogao da odsustvuje do 2 meseca.

Boldvin u proseku beleži 14,5 poena, 2,2 skoka, 4,9 asistencija i 15,1 PIR po utakmici u 10 nastupa za Makabi ove sezone. Sa rezultatom 9-7, Makabi je na 9. mestu na tabeli Evrolige.

 

Komentari(0)

Loading