Miloš Teodosić i Crvena zvezda- susret koji ipak nije zakasnio

19:40 | 22-12-2023

Košarka 0

Vreme i godine ne mogu izbrisati magiju koja je smeštena u rukama nekadašnjeg kapitena reprezentacije Srbije

Zvezda - Cibona
Marko Metlaš

Tokom više navrata u 21. veku, navijači Crvene zvezde su se potajno i stidljivo nadali da bi Miloš Teodosić mogao da obuče crveno-beli dres, i tako ispuni obostrane snove, i njihove i svoje. To ipak često nije bilo realno, pogotovo kada je "Teo" bio legitimno jedan od najboljih, ako ne i najbolji plejmejker Evrope i harao sa moskovskim CSKA. Crvena zvezda je tih godina bila nov klub u Evroligi, sa daleko manjim budžetom koji nije bio dovoljan da takvog igrača priušti. I sam Miloš Teodosić je govorio da bi voleo da nastupi u crveno-belom dresu (neračunajući dres Olimpijakosa), ali onda kada bude još uvek mogao da pomogne ekipi.

Kada je došao ovog leta, prednjačilo je oduševljenje, međutim bilo je i onih koji su smatrali da je sada ne može da pomogne ekipi. Ipak, i u prethodnim veteranskim godinama u Virtusu bio je oslonac Serđa Skariole, pa je u Crvenu zvezdu stigao na velika vrata na ispunjenje sna najvećeg broja navijača Zvezde koji su želeli da ga vide bar jednom u njihovom klubu.

I definitivno nije bilo greške, Miloš Teodosić igra sjajnu polusezonu u dresu kluba za koji navija. Onaj ko je tokom ovih 20 godina pratio njegovu veliku karijeru složiće se da je Teodosić uvek nastupao sa malo pokazivanim emocijama, a mnogo magije i kvaliteta. Sem kada je, naravno u pitanju bila reprezentacija. Sada, pri kraju svoje karijere odlučio da opet sve objedini u jedno, te sa nikad većom željom i borbom pokušava da Crvenu zvezdu vrati na put ka ciljevima koji su postavljeni još pre početka sezone.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nisu prethodni dani bili najsrećniji za crveno-bele, ubedljiv poraz od Real Madrida, pa zatim rastanak sa najskupljim pojačanjem projektovanim da bude lider tima. Sa tim činjenicama u glavi, crveno-beli su izašli na megdan Makabiju u praznom "Pioniru", na meč koji je jednostavno morao da se dobije. Mada iako je došao tek u 37. godini u Crvenu zvezdu, Miloš Teodosić trostruko više, pa i više od toga, oseća Crvenu zvezdu u odnosu na Amerikanca, novog plejmejkera Armanija i nekako je bilo logično da će sudbina Crvene zvezde u tim "kriznim" trenucima zavisiti od njega.

Izašao je Miloš Teodosić sinoć na parket praznog "Pionira" kao lider, vođa i dirigent orkestra koji je svirao po njegovim notama. Orkestar su pored njega predvodili i Džoel Bolomboj, Majk Tobi, Adam Hanga i Rokas Giedraitis, za prvu, izuzetno važnu pobedu crveno-belih na gostujućem terenu. 

-Super ali najiskrenije mislim da je to zaista zasluga saigrača. Svi su bili odlično pozicionirani. Rokas je imao sjajan dan i ubacivao neke lopte, Majk je odigrao najbolju utakmicu u Evroligi otkako je došao, Deki i Hanga su bili izvanredni..- rekao je Teodosić nakon meča sa Makabijem kojem je ubacio 27 poena i podelio 14 asistencija, tako ležerno kao da ništa nije uradio i kao da je to najlakša stvar na svetu, u 37. godini. Mada, kada Teodosić igra u Crvenoj zvezdi, sve što radi na terenu i izgleda kao najlakša stvar na svetu. 

-On je najveći veteran od svih nas. Kada se on bori najviše od svih nas, sramota je da ne pratimo to. Uspeli smo da izguramo to večeras. On je odigrao fantastičnu utakmicu, što nije neko iznenađenje tza mene, jer znam za šta je sposoban- rekao je Branko Lazić takođe nakon ovog meča.

Teodosić je jednostavno duša ovog tima Zvezde, kada on igra, igraju i ostali, a kako kaže i sam kapiten Zvezde, bilo bi sramota da ne igraju. Kao što je bio slučaj juče, kada izabranici Odeda Kataša jednostavno nisu imali rešenje za tridesetšestogodišnjeg mađioničara koji je odlučio da sam pokuša da povuče ekipu, što mu je na kraju evidentno uspelo.

Iako je predviđeno bilo da ključevi tima budu u rukama Šabaza Nejpira koji je neslavno završio svoju kratku epizodu u Crvenoj zvezdi, oni su završili u rukama onog ko ih sve vreme i zaslužuje. A crveno-beli su sinoć svakako pokazali i sebi i drugima, da će moći dalje bez Nejpira, na krilima Miloša Teodosića.

Komentari(0)

Loading