KO ĆE U PARIZ? Svetislav Pešić otkrio kada će znati koga vodi na Olimpijske igre

12:29 | 23-12-2023

Košarka 0

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je da još ne zna sa kojim igračima će ići za Pariz na Olimpijske igre.

Svetislav Pešić
Marko Metlaš

 

 

Košarkaši Srbije plasirali su se na Olimpijske igre u Parizu naredne godine, pošto su ove godine na Svetskom prvenstvu osvojili srebrnu medalju.

- Otprilike znamo protiv koga ćemo u Parizu da igramo, a sa kim ćemo mi da igramo, sa kojim igračima, to je naravno prerano. Ono što je tačno je da smo mi sada u ove dve godine, otkad sam ja selektor i trener reprezentacije, ipak uspostavili jedan sistem kad je u pitanju reprezentacija - istakao je Pešić gostujući na RTS-u.

Dodaje da ne misli da ekipu treba da čini 12 najboljih igrača u tom trenutku.

- Dobra je stvar da definitivno imamo ekipu i igrače koji ne samo što žele da igraju za reprezentaciju, to se nikada nije postavljalo. Iako naravno u medijima se uvek postavlja pitanje zašto ovaj igra, zašto ovaj ne igra, pa ponekad su i navijači ljuti i na Jokića i na neke druge igrače. Ponekad se podrazumeva da u reprezentaciji treba da igra 12 najboljih igrača, a ja to ne mislim. Smatram da u reprezentaciji treba da igraju sigurno najbolji, ali oni koji se najbolje između sebe slažu - zaključio je Pešić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading