NEDOVIĆ ZA ALO! ISKRENO O NEJPIRU I POLUSEZONI "Tokom karijere nisam video da neko trpi i podržava kao mi njega"

07:30 | 27-12-2023

Košarka 0

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović sumirao je proteklu polusezonu, govorio o željama i ciljevima za narednu godinu, ali i iskreno o celoj situaciji sa Šabazom Nejpirom

KK Crvena zvezda
Alo/ Marko Metlaš

Košarkaši Crvene zvezde nalaze se u jeku sezone koja je skoro na svojoj polovini, a veliki izazovi tek predstoje. Savladan je Makabi u prethodnom kolu Evrolige i upisana je prva pobeda na gostujućem terenu. Sa druge strane u ABA ligi Crvena zvezda suvereno drži prvo mesto.

Nemanja Nedović govorio je o utiscima sa polusezone, željama za narednu godinu i ciljevima koji ostaju isti, kao radu sa trenerom Janisom Sferopulosom.

- Želja je da ostanemo zdravi, osvojimo sve domaće trofeje i napravimo iskorak u Evroligi. Sve je na nama, moraćemo da se potrudimo više nego što smo do sada- rekao je Nedović

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Grčki stručnjak je pre nešto više od mesec ipo dana seo na klupu Zvezde, a Nedović ima samo reči hvale za Janisa Sferopulosa.

-Janis je sjajan čovek pre svega, sa kojim može da se razgovara, o trenerskim kvalitetima da ne pričam, i zbog njega želim da napravimo uspeh i vratimo mu na najbolji mogući način za poverenje koje nam je ukazao- istakao je Nedović za Alo!.

Govorio je i o svojim partijama koje pruža tokom ove sezone.

-Sve je kako treba, nema povreda a to je rezultat dobrih priprema tokom leta, uvek može bolje pa ću se truditi da budem još bolji jer ide jako bitan period za nas.

Crvena zvezda je u najelitnijem evropskom takmičenju na skoru 6-10, a većina izgubljenih mečeva u gostima bilo je nakon neizvesnih završnica.

-Sve utakmice smo izgubili sa pet ili manje poena, frustrirajuće je. Kada tako izgubiš utakmicu prvo se emotivno isprazniš, ali vidiš da ti fali baš malo da se pokreneš. Ja se nadam da je Makabi prekretnica da nastavimo da pobeđujemmo na strani, jer da bi napravio uspeh u Evroligi, jako je bitno pobeđivati na strani.

Tokom prethodne nedelje, u centru pažnje bila je celokupna situacija sa Šabazom Nejpirom koja se okončala sporazumnim raskidom ugovora sa klubom. Nedović kaže da je od tog momenta ekipi lakše i da će tek biti lakše, budući da ni jedan saigrač nije dobio podršku u meri u kojoj je dobijao Amerikanac.

-Iskreno, nisam video za mojjih 10 godina karijere da je neko nekoga trpeo i podržavao u toj meri kao mi njega, ne samo mi nego ceo klub. Mnogo smo energije trošili na to, umesto na neke druge bitne stvari, te sada kada je otišao možemo da se fokusiramo i sigurno će nam olakšati. Skupili smo se kao ekipa pa ćemo da vidimo.

Nakon Nejpirovog odlaska, još veće breme palo je na Miloša Teodosića koji u Zvezdi proživljava "drugu mladost", a Nedović kaže da je očekivao od njega tako dobre partije.

-Svi vide da Miloš igra sa mnogo većom energijom nego bilo gde drugo, čak većom nego u reprezentaciji, po mom mišljenju. On oseća ovaj klub,navijač je Crvene zvezde i drago mi je što sve ide kako treba- kaže Nedović.

Crvena zvezda već sutra nastavlja takmičenje u Evroligi pošto gostuje Panatinaikosu u Atini.

 

 

 

 

Komentari(0)

Loading