BRUNO, SRBINE! Brazilac za kratko vreme osvojio srca navijača Partizana, pa poručio: Srpski zet i državljanstvo Srbije? Zašto da ne!

08:00 | 31-12-2023

Košarka 0

- Otac od moje devojke je iz Beograda, možda u budućnosti dobijem srpsko državljanstvo, ko zna - poručuje gorostasni centar Partizana!

Bruno Kaboklo
Alo! Vladimir Marković

Kada je brazilski košarkaš, Bruno Kaboklo, potpisao ugovor sa crno-belima u novembru na dve godine, ta vest je odjeknula kao eksplozija među pristalicama Partizana.

Nema sumnje da je ovim transferom aktuelni regionalni šampion dobio pravu "zver" u reketu.

Sjajan košarkaš koji pokriva poziciju "pet", veliko je pojačanje "parnog valjka", a to je i pokazao u dosadašnjem toku sezone. Na nedavno završenom Mundobasketu, pružio je odlične partije za reprezentaciju Brazila. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

ATRAKTIVNA SRPKINJA UKRALA SRCE CENTRU PARTIZANA Kaboklo nosi njeno ime na patikama! (FOTO)

Tokom karijere igrao je za Toronto Reptorse, Sakramento Kingse, Memfis Grizlise, Hjuston Roketse, Limož, Sao Paulo i Ulm. 

Dolaskom u Partizan, otišao je i korak dalje, jer mu je ovo prvi put da igra u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju - Evroligi! 

U sklopu novogodišnjeg intervjua za Alo! novine, Brazilac je govorio o dolasku u Partizan, navijačima koji su ga odmah zavoleli, zemljacima Saldanji i Jagu Dos Santosu, ali i mogućnosti da jednog dana "postane" Srbin.

Ovo ti je prvi put da igraš u Evroligi. Kakav je osećaj? 

- Veliki izazov za mene. Dosta timova je u trci za najviše domete u Evropi. Osećaj je neverovatan, svaka ekipa ima neki svoj stil igre koji je odlikuje. 

Sa nekim igračima sam igrao u drugim takmičenjima, ali Evroliga je ipak nešto posebno za mene i moju karijeru - započeo je priču Bruno. 

- Kada se osvrneš na nekoliko meseci unazad, kako ti izgleda dosadašnji tok sezone, da li si zadovoljan? 

- Znate, imamo dobar tim koji može da se bori za najviše ciljeve u Evroligi. Naravno, tu je i regionalno prvenstvo gde klub želi da odbrani titulu osvojenu prošle godine. Što se Evrope tiče, u sjajnoj smo poziciji, imamo pozitivan odnos pobeda i poraza, samo treba da nastavimo da radimo i borimo se - poručuje centar Partizana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bruno Caboclo (@brunofive)

Sigurno je privilegija raditi sa jednim od najvećih, ako ne i najvećim trenerom u Evropi, Željkom Obradovićem. 

- Sjajan je osećaj. Mislim da je on najpametniji trener sa kojim sam radio do sada. Drago mi je da baš od njega mogu da naučim još više o košarci, jer je on čovek koji ima pregršt iskustva. Svaki put kada odem na trening, osećam se kao da idem u školu, jer zaista tada u hali baš dosta naučim od Željka. Trudim se da pokupim sve informacije od njega i da tako pomognem timu, ali i da se još više razvijam kao igrač. 

Nije tajna da si odmah po dolasku prirastao za srca navijača Partizana. Odlazio si i na fudbalske utakmice, "grobari" to zaista cene. Da li ćeš ti možda postati novi miljenik "grobara" kao što je to Matijas Lesor? 

- Drago mi je da me navijači poštuju i cene moje zalaganje na terenu. Moje je da budem ono što jesam, da radim posao koji volim, dajem čitavog sebe za tim, a onda navijači to sami prepoznaju i daju nam vetar u leđa kao što i rade svaku utakmicu, neverovatni su - oduševljen je brazilski košarkaš. 

Dosta Brazilaca je igralo u Partizanu, pre svega, u fudbalskom klubu, Kleo, Leonardo, Žuka, Everton...Ti si sada u košarkaškom timu, svi su oni postali miljenici navijača. Kako komentarišeš to? 

- Brazil je pre svega fudbalska zemlja. Ljudi tamo žive za fudbal. Na svakom koraku možete videti decu koja igraju fudbal. Jednostavno, Brazilci imaju sjajne veštine kada je u pitanju taj sport i to je prosto tako, fudbalska smo nacija. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @pbg.news

 

Mateuš Saldanja, fudbaler Partizana i Jago Dos Santos, košarkaš Crvene zvezde, takođe su u Beogradu. Sigurno je da ponekad nađete vremena za druženje i da izađete u grad?

- Da, naravno. Oni su moji baš dobri prijatelji. Dešava se nekad da Zvezda gostuje, a mi igramo kod kuće ili obrnuto, pa se tada slabije viđamo. Ali, čim "ugrabimo" priliku, sva trojica volimo da izađemo na neku dobru večeru, da se lepo ispričamo. Mi smo ovde sami, bez porodica, pa nam ovo dobro dođe da se viđamo i družimo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bruno Caboclo (@brunofive)

Zanimljivo je to da si ti osim Partizana, sa Srbijom povezan i preko tvoje devojke, koja takođe ima "srpske krvi."

- Da, ona je Srpkinja. Zapravo, otac od moje devojke je iz Beograda, tako da sam dosta čuo o ovom gradu i generalno zemlji. Ona je došla u Beograd za praznike, pa se vraća opet u Ameriku, zbog posla. 

Na pitanje da li bi voleo da bude "srpski zet", Bruno odgovara kao iz topa:

- Srpski zet? Naravno! Zašto da ne! O Srbiji mislim sve najbolje!  

Inače, devojka brazilskog košarkaša je Karmen Petrović. Rođena je u Zenici, a pravo ime joj je Monika Klisara. Ona je dobro poznata svim ljubiteljima rvanja, jer je ova 28-godišnjakinja članica WWE federacije i velika zvezda ovog sporta.

 

 

 

Bruno je potom spomenuo i mogućnost da jednog dana i on možda dobije srpsko državljanstvo. 

- Bilo bi zaista neverovatno kada bih mogao da dobijem državljanstvo Srbije. Nikad se ne zna, možda u nekoj bližoj budućnosti, ko zna. Zaista bih voleo!

Da li imaš neku želju za koju bi voleo da se ostvari u novoj 2024. godini? 

- Pre svega, poželeo bih sve najbolje ljudima u Srbiji. Želim im jednu uspešnu godinu, ispunjenu, naravno, dobrim zdravljem i srećom - poručio je za kraj prazničnog razgovora, Bruno Kaboklo! 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading