SREĆA SE ZASLUŽUJE Luka Mitrović za Alo.sport: Da ostavimo moje igre po strani, potpuno je zadovoljstvo samo kada ekipa pobeđuje

12:00 | 01-01-2024

Košarka 0

Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović sumirao je godinu i polusezonu za nama, pričao o željama za narednu , ali i o radu sa trenerom Janisom Sferopulosom

Zvezda - Cibona
Marko Metlaš

Luka Mitrović je i statistički, ali i kada se pogleda malo van statistike, jedan od najboljih i najbitnijih igrača dugo godina za sistem Crvene zvezde, a pogotovo sada za tim Janisa Sferopulosa. Centar koji predvodi Evroligu kada je ofanzivni skok u pitanju smatra da nisu sva očekivanja sa početka sezone ispunjena, međutim veruje da ekipa može da pronađe ritam koji joj je potreban .

-Turbulentan start sezone koja je počela sa visokim ambicijama, očekivanja se definitivno nisu ispunila, naročito na polju Evrolige. Neke stvari se dešavaju koje su deo našeg posla, promene trenera, promene  igračkog kadra, sve je to uzdrmalo ekipu, i bilo je potrebno vreme da se ekipa stabilizuje- rekao je Mitrović za Alo.sport.

Crvena zvezda je popriličan broj utakmica, pogotovo u gostima, u Evroligi izgubila sa samo par poena zaostatka, u neizvesnim završnicama.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

-Bilo je utakmica u kojima je falilo i sreće kao faktor, budući da je dosta utakmica izgubljeno na par poseda zaostatka, ipak i ta sreća se zaslužuje. Analiziramo utakmice na trenizima, radimo i trudimo se svakodnevno da ispravimo te stvari.

Upitan o radu sa trenerom Sferopulosom, imao je samo reči hvale za grčkog stručnjaka.

-Za mene je novina rad sa stranim trenerom ovde. Imamo sjajnu komunikaciju, što je bitno za ekipu i siguran sam da kako vreme odmiče, da ćemo sa Janisom izgledati sve bolje.

Utisak je da Mitrović iz sezone u sezonu igra sve bolje, a da ovde godine igra sezonu života i nezamenljiv je šraf za ekipu Janisa Sferopulosa.

-Te procene ostavljam ljudima sa strane, ja se svakodnevno trudim i na treninzima i na utakmicama da pomognem ekipi. To će nekada biti kroz energiju, nekada kroz statistiku. Dobro se osećam na terenu, osećam poverenje saigrača, ternera i to mi je bitno na polju samopouzdanju. Voleo bih da ostavim svoje igre po strani, a nadam se da ćemo uhvatiti niz pobeda, jer je to za mene najbitnije, tek onda zadovoljstvo može da bude kompletno.

Što se tiče želja u Novoj godini, samo zdravlje.

-Zdravlje mojoj porodici i meni, saigračima, da u punom sastavu dočekamo kraj sezone. Da uz kvalitetan rad dođu i dobri rezultati- zaključio je Mitrović razgovor za Alo.sport.

 

Komentari(0)

Loading