TRENER MU POSVETIO POBEDU U NAJTEŽEM TRENUTKU Košarkaš Mege ostao u Srbiji posle pogibije oca

20:43 | 31-12-2023

Košarka 0

Košarkaši Mege pobedili su na svom parketu Cedevita Olimpiju sa 97:86 (14:23, 24:18, 27:21, 32:24), u meču 14. kola regionalne Admiral Bet ABA lige.

Barać
ABA liga/Dragana Stjepanović

Megu je do pobede predvodio Stefan Miljenović sa 28 poena, osam skokova i pet asistencija. Kod Cedevita Olimpije bolji od ostalih bio je Džastin Kobs sa 22 poena i devet asistencija.

Trener „ružičastih“ Marko Barać kaže da je njegov tim u drugom poluvremenu odbranom uspeo da se vrati u utakmicu.

- Što se tiče same utakmice, bilo je dosta grča i situacija u kojima nismo imali tečnost u napadu. Promašivali smo zicere, ali smo u drugom poluvremenu zaigrali jaku odbranu, iz čega smo razvijali dobre kontranapade. To nam je donelo dosta samopouzdanja i veliki broj poena. Ključ je bilo što smo u prvom poluvremenu zadržali rezultatski priključak. U drugom smo pronašli postave koje su defanzivno funkcionisale veoma dobro - rekao je Barać i istakao u prvi plan gest svog igrača Oleksandra Kobzistija, kom je u Ukrajini poginuo otac.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Ova pobeda je za Kobzistija koji je pre dva dana ostao bez oca, ali žrtvovao se i ostao je sa nama. Veoma smo mu zahvalni i ova pobeda je za njega - dodao je trener.

Mega - Cedevita ABA liga/Dragana Stjepanović
 

 

Pričao je i o odlasku Nikole Topića, koji je do sada bio jedan od najboljih igrača Mege u sezoni sa 18,6 poena u proseku, a u utorak uveče je predstavljen u Crvenoj zvezdi. U nju se vratio sa pozajmice iz Mege.

- Imali smo specifičnu prošlu nedelju, pre svega mislim na promenu u rosteru. Nikola Topić je otišao, doveli smo novog igrača i sve je to trebalo rešavati u hodu. Ovi igrači su pokazali da nije bilo slučajno što su rano krenuli sa treninzima i to još u julu. Sada sav taj rad dolazi na naplatu - rekao je Barać.

Mega je šesta sa sedam pobeda i sedam poraza, a Cedevita Olimpija je na trećem mestu sa 10 pobeda i četiri poraza. U narednom kolu, Mega će gostovati Borcu, dok će Cedevita Olimpija dočekati Crvenu zvezdu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading