SPREMNI SMO ZA PARTIZAN Sferopulos blista posle velike pobede, posebno istakao Topićev doprinos

21:21 | 02-01-2024

Košarka 0

Važan trijumf crveno-belih

Sferopulos
Marko Metlaš

Trener Crvene zvezde Joanis Sferopulos mogao je samo da pohvali igru svog tima psoel pobede u Istanbulu nad Fenerbahčeom 85:76 u 18. kolu Evrolige.

Zvezda je tako napravila savršenu uvertiru pred spektakl koji je čeka u Areni za dva dana - evroligaški derbi sa Partizanom.

Iako je dalkeko najbolji u pobedi bio Džel Bolomboj sa 24 poena i 6 sokova, Sferopulos nije želeo da izdvaja ovog puta.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Želim da čestitam svim igračima, ne samo Bolomboju iako je Džoel odradio sjajan posao, imao je jednu od najboljih paritja karijere. Ali mislim da je čitava ekipa odradila sjajan posao, svaki igrač koji je dobio minute bio je vrlo koncentrisan, svaki je radio prave stvari. Davali smo pametne faulove, igrali smo sa mnogo strpljenja. Kada je Fener dva puta, u prvoj i trećoj deonici dizao vođstvo nismo paničili, a posle smo pronašli pravi način da ih napadnemo i mislim da smo u poslednjoj četvrtini, kada smo uspeli da izjednačimo, pokazali karakter, odigrali sjajno napadački, u odbrani igrali sa mnogo požrtvovanja, čvrsto, nismo im dozvolili lake poene. Mislim da je to odlučilo utakmicu koju smo, kada se sve sagleda, zasluženo pobedili.

Naredni meč onaj koji izaziva najveće emocije i traži od svih najveću energiju - Partizan.

- Sledeća utakmica je posebna za nas jer igramo protv našeg najvećeg rivala Partizana i sada posle ove pobede smo dobro psihički spremni za taj duel, vrlo važan za nas.

O Topiću, Sferopulos kaže da ozbiljno računa na njegovu ulogu u nastavku sezone.

- Bila je ovo njegova prva evroligaška utakmica u kojoj je imao važnu ulogu. Računam ozbiljno na njega, on je veoma talentovan i biće sve važniji za naš tim i mislim da će nam biti od velike pomoći ove sezone - zaključio je Sferopulos.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading