ZVEZDA ŽELI REVANŠ Sferopulos najavio nove promene, pa otkrio u kakvom je stanju Luka Mitrović

16:02 | 03-01-2024

Košarka 0

Očekuje se novi spektakl u Areni

Sferopulos
Marko Metlaš

Košarkaši Crvene zvezde u odličnom raspoloženju dočekuju susret sa Partizanom, pošto su u utorak napravili brejk u Istanbulu pobedom nad Fenerbahčeom.

Trener crveno-belih Janis Sferopulos ističe da je derbi posebna utakmica.

- Važna utakmica. Igramo kod kuće, pred svojim navijačima. Očekujemo težak meč. Šta god da je bilo pre i u kakvoj god formi da se nalaze oba tima, ove utakmice su posebne. Imamo igrače koji imaju iskustva iz ovakvih mečeva i moramo da budemo koncentrisani, spremni mentalno i fizički da se borimo 40 minuta - rekao je Sferoplus.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Zvezda je u Istanbulu uspela da slavi i bez jednog od najboljih igrača ove sezone, Luke Mitrovića. Povredio se u susretu sa Panatinaikosom, počeo je da radi, ali je njegov nastup u derbiju još pod znakom pitanja.

- Danas je malo trčao, radiće individualno, a sutra će imati šuterski trening sa timom. Pred meč ćemo odlučiti da li će igrati - naveo je Grk.

KK Crvena zvezda Foto: EPA/ANDREJ CUKIC
 

 

 

Odbrana je bila ključ u sudaru sa ekipom Šarunasa Jasikevičijusa. Sada to treba ponoviti i u susretu sa Partizanom.

- Naravno, odbrana je bila veoma dobra, izvanredna u pojedinim trenucima, ali igrali smo takvu odbranu i ranije. Kao protiv Fenerbahčea ovde. Zadržali smo i Real Madrid na niskom broju poena. Izgubili smo tada, ali smo defanzivno bili dobri. Moramo da nastavimo da igramo odbranu na isti način, da stavimo tela protivniku na put, budemo pametni, čitamo napade protivnika i odbranom razbijemo njihovu organizaciju u napadu

Otvorila je Crvena zvezda 2024. na idealan način, ali sada je čeka paklen raspored do kraja meseca i ne može previše da gleda unapred. Tako će i eventualna pojačanja morati da sačekaju, iako je klub pred prvi meč u kalendarskoj godini odlučio da pošalje Marka Simonovića na pozajmicu u Bešiktaš.

- Posle Partizana nas čeka gostovanje Cedeviti Olimpiji u Ljubljani, pa novo duplo kolo Evrolige, pa smo na to fokusirani. Posle 15. januara ćemo videti da li nam je neko potreban i da li ćemo nekoga potpisati.

U Turskoj je prvi evroligaški nastup po povratku na Mali Kalemegdan ubeležio i Nikola Topić, pa je tako došao i do prvih poena na evro-sceni, a susret je okončao sa po četiri poena i asistencije, ostavio sasvim dobar utisak.

- Veoma sam srećan što je sa nama. Pričali smo i ranije, rekao sam da računam na njega, da je imao moju pažnju i da sam ga pratio pre nego što je došao. Spreman je za Evroligu i to mi je najvažnije - zaključio je Janis Sferopulos.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

.

Komentari(0)

Loading