DOKTOR KOŠARKE Jokić neverovatnom trojkom sa pola terena doneo Denveru nestvaran preokret i pobedu nad Voriorsima (VIDEO)

07:20 | 05-01-2024

Košarka 0

Nikola Jokić je trojkom sa pola terena doneo pobedu Denveru protiv Golden Stejta 130:127

Nikola Jokić
San Francisco Chronicle via AP

Delovalo je da će Denver glatko izgubiti meč, jer je bio na "-18" tokom poslednje četvrtine. Ali,  Jokić je na 26 sekundi do kraja pogodio za izjednačenje (127:127), Džamal Marej je potom ukrao loptu Stefonu Kariju, a Nikola je onda sa pola terena pogodio za pobedu. Meč je završio sa 34 poena, 10 asistencija i devet skokova.

Aron Gordon je sa 30 poena i devet skokova pratio našeg centra,  Džamal Marej ubacio 25 poena, a Pejton Votson je meč završio sa 19 poena. S druge strane, Kari je predvodio Golden Stejt sa 30 poena. Klej Tomspon je imao 24, a Džonatan Kuminga 16, Podziemski i Šarić su ubacili po 13, Vigins je dodao 11.

OBJAVLJEN PRVI PRESEK Evo na kom je mestu Jokić po broju glasova za "Ol-star" meč

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Srpski košarkaš je tako opet ušao je u istoriju Denvera! Preskočio čuvenog Majkla Adamsa na listi najboljih trojkaša kluba i sad zauzima četvrto mesto sa 631 pogođenom trojkom. Adams je učinak od 630 ubačenih trojki ostvario u periodu od 1987. do 1991. godine i jedan je od najboljih poentera za tri poena ikada. Džamal Marej je na prvom mestu sa 900 ubačenih trojki, sledi ga Vil Barton sa 804, dok je Džej Ar Smit na trećoj poziciji sa 768.

Imali su Voriorsi i deset poena prednosti tokom prve deonice, ali su Nagetsi istopili minus i preokrenuli rezultat. Tokom većeg dela druge četvrtine gledali smo rezultatsku klackalicu, a onda je Denver u finišu ubacio u brzinu i pred mali predah stekao sedam poena viška (70:63).

Uspeo je Golden Stejt da se vrati u meč u trećoj četvrtini, preokrene  rezultat  iako je Denver u ovom delu igre vodio 73:63, pa su Voriorsi pred odlučujući četvrtinu imali dvocifrenu prednost - 107:94.  Zahuktali "ratnici" su nastavili da gaze Nagetse, čija igra se totalno raspala, doduše bez Jokića na parketu nisu imali rešenje za razgoropađene košarkaše Golden Stejta,  koji su sredinom četvrte četvrtine imali prednost od 18 poena (123:105).

Ali, pomislili su da je kraj! A, kraj je kada Jokić kaže. Nisu Nagetsi odustajali, topili su minus i ludačkom serijom 22:4 vratili se u meč i pobedili. Srpski centar je na 26 sekundi do kraja pogodio za izjednačenje (127:127). Džamal Marej je potom ukrao loptu Stefonu Kariju, a Nikola je onda sa pola terena pogodio za pobedu u "ugasio" Golden Stejt. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading