KOŠARKA VIŠE NEĆE BITI ISTA Evroliga uvodi jedno dobro poznato NBA pravilo, svi su ostali bez reč

08:51 | 09-01-2024

Košarka 0

Evroliga bi mogla da posane potpuno drugačije takmičenje...

Zvezda - Partizan
Marko Metlaš

Najava izvršnog direktora Borda glavnih trenera Evrolige Gorana Šašića šokirala je mnoge.

Utisak je da mnogi klubovi u Evroligi nemaju strpljenja, smenjeni su treneri Virtusa, Baskonije, Crvene zvezde, Žalgirisa, Fenerbahčea, pa Asvela dva puta, dok je bilo i mnogo razilazaka sa igračima, što bi moglo da se takođe reši uvođenjem jednog dobro poznatog pravila iz NBA.

- Ostaje nam da razmišljamo kako da razvijemo nešto za dobrobit sporta, kao što smo pre četiri godine smatrali da se loša praksa raskida rešava osnivanjem Arbitražnog suda za rešavanje sporova Evrolige, a Uprava Evrolige kontroliše zaostale obaveze. Naš zaključak je da treba ravnomerno da raspodelimo odgovornost za rezultate i radićemo sa Evroligom i ELPA na uvođenju principa trejda koji bi mogao da se primenjuje već od sledeće sezone kako bi klubovi mogli da razmenjuju igrače - naveo je Šašić u intervjuu za "Meridian Sport".

AMERIČKI MILIONER PODELIO SNIMAK SA VEČITOG DERBIJA UZ JAKU PORUKU Najgore je što je novac na prvom mestu, a ne strast prema sportu

Bilo bi neophodno da sve plate budu transparentne, kao i da svi klubovi imaju makar približan budžet - odnosno neophodan je "seleri kep" koji bi razmenu igrača učinio korisnim sredstvom za sve, a ne tek najbogatijima.

Nekoliko igrač se oglasilo posle ovog predloga, ali njihove rekacije uopšte nisu bile prijatne...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading