MEDALJA VIŠE VREDI OD NBA PRSTENA Srbija izabrala Bogdana pre Jokića

14:02 | 09-01-2024

Košarka 0

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović i standardna članica ženskog tima Aleksandra Crvrndakić proglašeni su za najbolje u 2023. godini u tradicionalnom izboru Košarkaškog saveza Srbije (KSS)

Jokić i Bogdanović
Printscreen/Instagram

U glasanju su učestvovali urednici i novinari najrelevantnijih srpskih medija, kao i specijalizovanih košarkaških medija.

"Izuzezna je čast i privilegija biti najbolji košarkaš Srbije. Svima želim sve najbolje i družimo se sledećeg leta", rekao je Bogdanović, koji je treći put u karijeri dobio ovo priznanje.
Umesto NBA asa Atlante, koji nije mogao da prisustvuje svečanosti i obratio se video porukom, nagradu je primila njegova sestra Bojana.

Crvendakić, članica turskog Mersina, drugi put u karijeri je najbolja u Srbiji.

"Hvala saigračicama koje su mi pomogle da dobijem ovu nagradu. Posebno hvala porodici i nadam se da će ova godina biti još bolja i da imamo puno razloga za slavlje posle Olimpijskih igara", istakla je Crvendakić.

Specijalnu nagradu dobili su basket selekcija Srbije - prvak Evrope i sveta, kao i muški juniorski tim - prvaci Evrope.

Nagrađen je i čuveni lekar Dragan Gaga Radovanović, koji je dve decenije uz košarkaše i imao je posebnu ulogu prilikom svega što se desilo Boriši Simaniću u Manili. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading