NIŠTA SE TU NIJE PROMENILO Selektor Pešić progovorio o Nikolu Jokiću

14:32 | 09-01-2024

Košarka 0

Selektor Srbije Svetislav Pešić govorio je o Nikoli Jokiću, ali i ostalim reprezentativcima

Svetislav Pešić
Marko Metlaš

Jokić je jednom prilikom izjavio da će prvo obavestiti selektora o svojoj odluci. Za sada još uvek nema potvrde, da li će on da predstavlja Srbiju u Parizu.

"Pa to je uvek tako. Ništa se tu nije promenilo. Ne samo on, nego svi. Svi tako razmišljaju. Kad je Jokić u pitanju, pošto je naravno za navijače i medije on uvek reper i jedan od najvažnijih, mnogi zaboravljaju da je Jokić odigrao 115 utakmica prošle godine. Prosečno 35 minuta. To su ogromni napori, fizički pre svega, naravno i mentalni. On je igrao dosta ključnih utakmica, odlučujućih. To ga je istrošilo apsolutno. Njegova želja da igra za reprezentaciju uvek postoji. To se ne postavlja pitanje, kao i ostalih igrača. Ali znate kako, prioriteti se menjaju. Njegov prioritet je NBA. Da li oni vole svoju zemlju, da li vole svoje komšije, navijače, da li vole da budu ovde? Pa naravno da vole", rekao je Pešić za "Telegraf.rs".

On je istakao da bi neko preuzeo odgovornost, mora da bude spreman da igra za reprezentaciju.

"Kad ti odlučiš da igraš za reprezentaciju, onda ti preuzimaš odgovornost i za tvoju igru i za igru reprezentacije. Da bi ti preuzeo odgovornost, ti moraš biti spreman za to. Znači nije samo, ja ću da dođem i to ću i da ostvarim, odradiću i evo pokazaću svima da sam ja ovde. Ne, oni dolaze, nema godišnjeg odmora, nema porodica, nema ništa. Znači ja ne kažem da se oni sada žrtvuju, ali oni se odriču nečega u interesu čega? U interesu reprezentacije, svom ličnom. Drugačije je to ranije bilo, ali sada je i to se na neki način menja, dolaze nove generacije, drugačije gledaju na svet, drugačiji su prioriteti. Ova mlađa generacija, oni su racionalniji mnogo nego recimo neka moja generacija i to je sasvim normalno i oni gledaju i kažu idem u reprezentaciju, ne samo zato što sam iz te zemlje, zato što volim ovu zemlju i šta ja znam, nego tamo ću da treniram sa najboljima, a igraću protiv najboljih. To su racionalna razmišljanja i to gledaš kao mogućnost da budeš kroz reprezentativni program još bolji i da se pripremiš za ono što te dalje čeka u karijeri."

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading