SFEROPULOS OTKRIO RECEPT: Evo šta Zvezda mora da uradi za pobedu u Milanu

15:06 | 10-01-2024

Košarka 0

Trener i kapiten Zvezde složni u tome šta je potrebno za pobedu nad italijanskim timom

janis sferopulos
EPA-EFE/L. Rico

Veliki udarac za plej-of ambicije Crvene zvezde je poraz od Asvela. Nemilosrdan je tempo u Evroligi. Već sutra od 20.30 čeka crveno-bele gostovanje Armaniju.

Biće to prilika da Šabaz Nejpir po prvi put zaigra protiv nekadašnjih saigrača od kojih je otišao gotovo tri nedelje. 

Jasno je da će Zvezda, pre svega odbrambeno, morati bolje kako se ne bi desila situacija iz Liona da primi 100 poena. To je naglasio i trener Janis Sferopulos.

-  Igramo protiv ekipe koja je pokazala konstantnost u igri i odbrambeno i napadački. To posebno važi za utakmice koje su igrali kod kuće i na domaćem terenu. Ono što je osnovno i što moramo je da odigramo znatno bolje i individualnu i timsku odbranu kako bi uopšte došli u priliku da se izborimo za šansu da dobijemo utakmicu - poručio je grčki stručnjak.

Sa trenerom je saglasan i Branko Lazić koji je naglasio da izdanje crveno-belih mora da bude daleko bolje u Milanu nego u Lionu.

- Sve moramo bolje u odnosu na prethodnu utakmicu. Činjenica je da smo u seriji gostujućih utakmica, i da druga utakmica duplog kola uvek ima dodatnu težinu. Mi moramo da odigramo mnogo čvršće u odbrani, i individualno i timski, moramo da igramo sa više energije narednu utakmicu kako bi došli do povoljnog rezultata. Nemamo puno vremena, ali verujem da će biti dovoljno da spremni dočekamo duel sa Olimpijom - podvukao je kapiten Zvezde.

Imaju crveno-beli šansu da se, u slučaju pobede, izjednače sa Olimpijom na tabeli koja ima jednu pobedu više (9-11 učinak) u odnosu na vicešampiona AdmiralBet ABA lige (8-12).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading