U PAKLU "ARENE" ČUDA SU UVEK MOGUĆA Ima neka tajna veza između "grobara" i košarkaša Partizana: Pet nestvarnih preokreta crno-belih o kojima bruji košarkaška Evropa

13:28 | 13-01-2024

Košarka 0

Ekipa iz Humske se već četiri puta vraćala iz nezavidne situacije, ali s obzirom na to da su crno-beli sve utakmice igrali kod kuće, kao ključni faktor u svakoj od ovih spektakularnih pobeda mora se izdvojiti fantastična podrška sa tribina!

KK Partizan
Tanjug/Marko Đoković

Košarkaši Partizana su ponovo zadivili košarkašku Evropu i svet! Još jedno veče za pamćenje crno-beli su priredili svojim navijačima u "Štark Areni!" Pred više od 20.000 ljudi, uspeli su da nadoknade 24 poena zaostatka i da slave protiv Makabija i tako upišu 11. pobedu u Evroligi ove sezone. 

Partizan je bio neprepoznatljiv na početku utakmice. Gubio je sa 6:0, a posle nešto manje od tri minuta u drugoj četvrtini Makabi je vodio sa ogromnih 39:15. Onda je usledio veliki preokret tima Željka Obradovića, koji je na kraju slavio sa 88:79. 

PARTIZANOV HEROJ JE MNOGO LJUT Naneli traži hitan sastanak sa Evroligom

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ovom pobedom Partizan je napravio najveći preokret u ovom takmičenju u istoriji kluba, ali ovo nije prvi put da su crno-beli uspeli da se vrate i nadoknade veliki zaostatak u poenima. Tako se postavlja pitanje: "U čemu je tajna ekipe Željka Obradovića da se posle debelog minusa vrati u igru i na kraju trijumfuje? 

Nema sumnje da je to publika koja "gura" ekipu i onda kada ne ide. A kako ostati ravnodušan kada preko 20.000 grla kao jedan peva uoči meča, sada već svima dobro poznatu himnu kluba: "Da volim crno-bele".

To je ono što motiviše igrače i daje im dodatni motiv da ostave srce na terenu. 

ČUDESNI PREOKRETI PARTIZANA U "PAKLU" ŠTARK ARENE! 

Ovo nije prvi put ove sezone da Partizan uspeva da se "vrati iz mrtvih", nadoknadi dvocifreni minus i ostvari veliku pobedu u najelitnijem košarkaškom klupskom evropskom takmičenju! 

Prva u nizu bila je utakmica protiv Crvene zvezde u petom kolu, kada su crveno-beli vodili sa 75:64 na manje od pet minuta pre kraja, ali je Partizan uspeo da trijumfuje rezultatom 88:86.  

 

 

Nešto slično, crno-beli su uspeli da urade i protiv Fenerbahčea kada je turski tim imao "plus 14" (63:49) posle tri minuta igre u trećoj četvrtini, ali je Partizan pobedio sa 85:84 u dramatičnoj završnici.  

 

 

U duelu protiv Panatinaikosa, ekipa Ergina Atamana imala je prednost od 73:63 na nešto više od četiri minuta pre kraja "regularnog" toka utakmice, ali Partizan je uspeo da izbori produžetak i trijumfuje rezultatom 92:87. 

Crno-beli su potom gubili protiv Armanija 45:60 u trećoj četvrtini, da bi na kraju slavili sa 82:69. 

Duel protiv Makabija je došao kao šlag na tortu, u kom je Partizan nastavio seriju preokreta u "Štark areni" u kojoj rivali, pa možda igrački i jači od Partizana, moraju žestoko da se oznoje ne bi li odneli trijumf. 

 

 

To je ujedno i peti čudesan preokret Partizana ove sezone kod kuće, što samo potvrđuje činjenicu da crno-beli imaju sposobnost da se izbore sa teškim situacijama i da to nije nikakva sreća ili slučajnost, već isključivo stvar borbenosti i kvaliteta koji tim poseduje. 

Nekako se čini da utakmice Partizana ne mogu da prođu bez drame i neizvesnosti, ali upravo je u tome i draž ovakvih utakmica u "Areni" koje su jedna od glavnih tema u košarkaškoj evropskoj, ali i svetskoj javnosti. Ta neverovatna energija sa tribina nikog ne ostavlja ravnodušnim. 

NEŠTO NAJLUĐE ŠTO SAM DOŽIVEO! 

Koliko je ova utakmica protiv Makabija po mnogo čemu istorijska za beogradske crno-bele govori i izjava kapitena Kevina Pantera po njenom završetku. 

-Imamo m..a, definitivno imamo m..a. Ludo je bilo na parketu... ne znam šta da kažem... Čoveče, ovo je nešto najuđe što sam doživeo. Nikada nisam bio deo ovakvog preokreta. Istorijska utakmica. "Samo smo govorili jedni drugima da nastavimo da se borimo...Bože, kako to zvuči kliše, ali... Jednostavno je tako. Nemam drugačiji odgovor od toga. Jedna od onih utakmica gde ideš iz poseda u posed, ne predaješ se i na kraju je stigla velika nagrada u vidu pobede. Zaslužili smo je - rekao je Panter u razgovoru za Mozzart sport. 

 

 

DOUŽER POKRENO "VALJAK" NANELI EKSPLODIRAO

Gotovo neverovatno zvuči podatak da je u 13. minutu meča, kada je Partizan imao svega 15 ubačenih poena, deset od njih postigao Pi Džej Doužer. On je jedan od najzaslužnijih za pobedu nad „ponosom Izraela“, upravo zbog koševa u tim trenucima meča, jer nije dozvolio Makabiju da se odmakne da nedostižnu prednost. Doužer je na kraju susret okončao sa 23 poena, odigrao je jedan od najboljih mečeva u dresu crno-belih i još jednom pokazao da je njegovo dovođenje pun pogodak. 

KO NE ZNA ODGOVOR, NEK ODE U ARENU! 

Poznati hrvatski košarkaški trener Aco Petrović komentarisao je ovaj podvig ekipe Željka Obradovića na društvenoj mreži X.

Pritom je podsetio da su crno-beli kao domaćini imali veliki zaostatak u još četiri evroligaške utakmice ove sezone, ali ipak slavili na kraju. 

 

 

- Postoji li racionalno objašnjenje za ovakve 'comeback'-ove Partizana na domaćim utakmicama Evrolige? Ko ne zna odgovor trebalo bi bar jednom da ode u Štark arenu - napisao je Petrović.

Partizan je sad na skoru 11-10, koliko imaju Olimpijakos, Monako i Baskonija. Crno-beli u narednom kolu gostuju Panatinaikosu u Atini (petak, 20.15). 

PARTIZANOV "IKS FAKTOR" - OGNJEN JARAMAZ!

Posle dobrih partija protiv Virtusa i Albe, Ognjen Jaramaz nije bio baš na visini zadatka u "večitom derbiju", protiv Fenerbahčea nije odigrao ni sekund, ali je zato protiv Makabija bio "iks faktor!" 

Uopšte pred njim nije bio lak zadatak, ušao je u igru već kada je Makabi imao veliku prednost. Ali je odigrao  srpski košarkaš na kraju oko 20 minuta, postigao pet poena, ali u odbrani pokazao sav kvalitet koji poseduje i izuzetno doprineo ovoj velikoj pobedi Partizana.

Svojim poenima je završio Partizanovu akciju o kojoj priča čitava Evropa, a trojkom za +6 (75:69) je izazvao pravi delirijum u Areni. Nema sumnje da će ga Obradović koristiti još više u bitnim utakmicama koje predstoje srpskom timu u borbi za plasman u plej-of ili plej-in Evrolige.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading