NAVIJAČI PARTIZANA MU OVO NEĆE NIKAD ZABORAVITI Sa infuzije istrčao pravo na teren da bi igrao za voljeni klub

21:17 | 17-01-2024

Košarka 0

Tužna vest stigla nam je iz Amerike – Dejan Milojević je preminuo od posledica srčanog udara u 47. godini života

Dejan Milojević
EPA/FEHIM DEMIR

Legendarni srpski košarkaš i trener ostaće u srcima ljubitelja košarke kao vedar, nasmejan i pozitivan, a jedna priča iz perioda kada je igrao za Partizan će se prepričavati još dugo.

Dejan Milojević je preminuo usled posledica srčanog udara u 47. godini života. 

Bio je drugi decembar 2004. godine i upravo će taj dan ostati urezan u sećanju mnogim ljubiteljima košarke, posebno Partizana. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:


Pročitajte još:

Pročitajte još:

U okviru petog kola Evrolige, "parni valjak"je dočekao grčkog giganta Olimpijakos u prepunom beogradskom "Pioniru". Meč je obećavao žestoku borbu, ali malo ko je mogao predvideti da će se razviti u jedan od najuzbudljivijih trenutaka u istoriji crno-belih. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

SUSRET KOJI JE PROMENIO KOŠARKU Kako je Milojević od "bucka koji jede burek i pije koka-kolu" napravio najboljeg košarkaša današnjice?

Dan pre susreta, najbolji igrač Partizana, Dejan Milojević, suočio se sa zdravstvenim problemima koji su mu otežavali pripreme za ključni duel. Iako se otrovao, srpski košarkaški mađioničar nije bio spreman da odustane od terena. Na dan utakmice, morao je da primi infuziju i svakako je odlučio da zaigra za svoj voljeni tim. 

Milojevićeva odluka da zaigra na meču protiv Olimpijakosa pokazala se kao potez dostojan legende. On je predvodio svoj tim do važne pobede na spektakularan način. Njegov doprinos bio je nešto što će se prepričavati godinama. Završio je meč sa nestvarnih 35 poena, 14 skokova, tri asistencije i pet ukradenih lopti, uz samo pet promašaja iz igre i dva sa linije za slobodna bacanja.

Ova izvanredna partija donela je Milojeviću ukupno 55 indeksnih poena, čime je postala druga najbolja u istoriji Evrolige. Međutim, čak i sa ovim impresivnim dostignućem, rekord Evrolige ostao je u rukama Tanoke Birda, bivšeg igrača Žalgirisa.

Kada je pobeda Partizana bila izvesna, trener Duško Vujošević je odlučio da izvede Milojevića iz igre minut pre kraja kako bi mu omogućio zasluženi aplauz sa tribina. Ovaj gest izazvao je lavinu oduševljenja među navijačima. Oko 6.000 ljudi ustalo je sa svojih mesta i uputilo gromoglasne ovacije, nagrađujući Milojevića za istorijski podvig.

 

Komentari(0)

Loading