IVANOVIĆ NIJE MOGAO DA SAKRIJE SREĆU Trener Baskonije ovim oduševljen u Areni

21:23 | 18-01-2024

Košarka 0

Posle velike pobede u grotlu beogradske Arene, Duško Ivanović je podelio utiske sa javnošću.

kk crvena zvezda
Alo/ Marko Metlaš

Kakva drama i kakva pobeda Baskonije. Četa Duška Ivanovića je sa minimalnom razlikom (91:90) izašla iz Arene kao pobednik.

U prvim utiscima posle utakmice upravo je o samoj završnici i govorio bivši trener Zvezde.

- Teška, tesna utakmica. Zvezda je igrala sjajno u prvom poluvremenu. Tako su igrali i u prethodne tri utakmice. U drugom poluvremenu smo promenili odbranu i intenzitet igre. Hauard je bio jako inspirisan.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Najviše je Ivanovića iznenadio prijem uprave i navijača Zvezde u Beogradu.

- Moram da priznam da sam bio iznenađen. Od srca hvala Zvezdi i navijačima kako su me primili. Bio sam ovde samo godinu dana. Upoznao sam ogromnu familiju crveno-belih. Uvek mi je drago da ih vidim. Veoma sam iznenađen i hvala svima na prijemu.

Ivanović poručuje da o ambicijama ne može da govori detaljnije pošto je Evroliga veoma neizvesna.

- Mi smo jedan tim koji kada igra dobru odbranu i sa strpljenjem možemo svakoga da pobedimo. Mislim da niko od trenera ne može da kaže ozbiljnije planove. Evroliga je takva da svako svakoga može da dobije.

KK Crvena zvezda Marko Metlaš
 

 

Na pitanje da li žali što se nije duže zadržao u Zvezdi, Ivanović odgovara:

- Naš posao je fascinantan, ali i surov. Ne zavisimo uvek od kvaliteta rada već od rezultata i poverenja uprave. Bio sam super zadovoljan ovde... Žao mi je što sam otišao. Zadovoljan sam u Baskoniji i mislim da kada se vrate Teo i Nedović da će Zvezda biti još bolja.

Baskonija važi za jednu od najslabijih ekipa u ofanzivnom skoku u Evroligi, ali je baš taj segment večeras presudio protiv Zvezde.

- Možda jesmo, ali imamo taj ofanzivni skok. Sa šuterima kao što su Marinković i Hauard imamo prostora za tako nešto.

Otkrio je Ivanović i šta je rekao igračima na poluvremenu utakmice.

- Ja sam im rekao da moramo da igramo kako znamo. Nismo imali pritisak na loptu... Nekada nije bitno da igraš dobro, već svoju igru i to igračima daje samopouzdanje. Imali smo samo jednog beka. Mekintajer je igrao puno minuta zbog čega je izgubio agresivnost, Čioza je povređen...

Za kraj je trener Baskonije prokomentarisao i partiju Markusa Hauarda koji je ubacio 32 poena uprkos tome što nije previše igrao u prvom poluvremenu.

- Utakmica traje 40 minuta, napravio je brza dva faula, on je igrač koji za mali broj minuta može da napravi ogromnu razliku - zaključio je trener Baskonije.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading