SFEROPULOS OBJASNIO RAZLOGE PORAZA Ova dva faktora su uticala da Zvezda izgubi

21:47 | 18-01-2024

Košarka 0

Posle tesnog poraza od Baskonije, trener Crvene zvezde Janis Sferopulos je objasnio razloge poraza i gde njegov tim mora bolje.

KK Crvena zvezda

U okršaju bivšeg i sadašnjeg trenera Crvene zvezde kao pobednik je izašao bivši, dok je sadašnji Janis Sferopulos na konferenciji za medije bio utučen.

Najpre zbog smrti Dejana Milojevića.

- Pre meča, želim da izrazim saučešće porodici Dejana Milojevića, težak trenutak za sve...

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Otkrio je Sferupulos i kako je Zvezda izgubila utakmicu protiv Baskonije (91:90).

- Što se tiče meča, borili smo se protiv kvalitetnog tima, mislim da smo dobro počeli utakmicu napadački dok smo u odbrani imali problema. Imali su čak sedam ofanzivnih skokova u prvom poluvremenu, postigli dosta trojki... Nismo kontrolisali skok večeras iz kojeg su imali lake poene. Treća četvrtina je bila jako loša. Morali smo da igramo bolju odbranu i da iz toga otvorimo teren lakim koševima. To se nije dogodilo. Polako smo se vraćali, mali detalji su odlučili meč. Jedan promašaj, jedan skok. Kada dozvolite protivniku da postigne 91 poen, teško ćete dobiti utakmicu. Moramo da nastavimo, ovo je maraton. Uvek govorim isto, bilo da dobijemo ili izgubimo najvažnija je naredna utakmica. Moramo da naučimo iz ovoga, ali ne smemo da plačemo, ima još puno da igramo. Nažalost, nismo uzeli pobedu večeras, ali borićemo se. Hvala navijačima, potrebni su nam.

KK Crvena zvezda Marko Metlaš
 

 

Sferopulos se složio sa time da je odsustvom Teodosića manja kreacija u napadu Zvezde.

- Slažem se. Ne želim da tražim izgovor u povredama, zato ih i ne pominjem. Bez Teodosića, Topića i Nedovića je teško. Manje smo kreativni. Mislim da u napadu nismo imali toliko problema. Dali smo 90 poena, ali je odbrana bila loša. Želim da vidim onu iz meča sa Armanijem. Najvažnije je da igramo čvrsto u odbrani.

Pričao je grčki stručnjak i o odbrani na Markusu Hauardu koji je postigao 32 poena večeras.

- Probali smo da ga udvajamo pred kraj meča. Bio je momenat kada je postigao poene, a imali smo faulove pre bonusa. To nismo koristili pametno. Imali smo manjak koncentracije, komunikacije i zato je dobio priliku da ubacuje poene. Takođe, skok. Iz pet ili šest njegovih promašaja su oni pogodili posle ofanzivnog skoka. Kao i posle promašaja Marinkovića. Nismo uradili jednostavne stvari večeras. 

Srećan je grčki stručnjak partijom novajlije Džavontea Smarta.

- Zadovoljan sam Smartom. Imao je samo jedan trening juče. Bio je jako dobar. Ne možemo da očekujemo da bude najbolji sada. Još uvek se muči sa džet-legom. Teško mu je bilo da igra danas. Uzimajući u obzir sve te faktore, bio je odličan danas. Dobar početak za njega za bolju budućnost.

Na pitanje da li će Teodosić biti spreman za meč sa FMP-om, Sferopulos ističe da nije siguran.

- Ne znamo još. Doktori su sa njim. Videćemo sutra ili prekostura kako će se razvijati situacija.

Nije Sferopulos mogao da odgovori konkretno da li je realno ili ne da se Zvezda plasira u plej-in Evrolige.

- Ne znam. Borićemo se i na kraju ćemo videti gde ćemo biti. Moramo da imamo kratko pamćenje i da probamo da dobijemo prvu narednu utakmicu. Ne smemo da gledamo daleko, ali ni u prošlost. Imamo FMP, posle Albu... Idemo meč po meč. Imamo i Kup Radivoja Koraća u februaru. Fokus nam je samo na "panterima". Moramo da budemo jaki mentalno. Imaju stvari koje ne možemo da kontrolišemo kao što su povrede. Protiv Armanija su nam se povredila dvojica igrača. Igrači su dali maksimum večeras, međutim to nije bilo dovoljno. Moramo da poboljšamo skok i odbranu.

Sferopulos Marko Metlaš
 

 

Sferopulos je objasnio i zašto je pribegao zonskoj odbrani.

- Sa zonskom odbranom smo promenili ritam utakmicu. Vratili smo se. Ivanović je potom tražio tajm-aut. Imali smo dobar momentum promenom odbrane. Smanjili smo razliku sa 12 poena na sedam, pomoglo nam je da se rezultatski vratimo i bude kompetitivni - zaključio je trener crveno-belih.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading