ZVEZDINA RUTINA Jago blistao i dabl-dablom srušio FMP

19:45 | 21-01-2024

Košarka 0

Rutinska pobeda crveno-belih nad gradskim rivalom.

JAgo Dos Santos
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Opravdala je Crvena zvezda etiketu favorita. Ni ovaj put ekipa FMP-a nije mogla da pruži značajniji otpor. Crveno-beli su gradskom rivalu naneli zaista ubedljiv poraz - 87:54!

Rutinski je odigrala četa Janisa Sferopulosa. Već na startu utakmice je Zvezda napravila seriju od 12:4 na krilima Bolomboja, Gedraitisa i Lazića.

Fantastično je igrao kapiten Zvezde. Dugo nije bila viđena takva napadačka rapsodija Lazića koji je u prvoj četvrtini ubacio čak 10 poena. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Crveno-beli su dominirali na oba kraja parketa. Granitnom odbranom su sveli FMP na svega 13 poena, dok su ubacili 26.

Trojkama Fostera i Robertsa, FMP je pripretio. Činilo se da bi mogao da unese malo neizvesnosti u utakmicu, ali je Zvezda odbila napad. 

Prilično se nepovezano igralo u drugoj deonici. Serija grešaka je uslovila da Zvezda ne ode sa daleko većom prednošću na poluvreme (46:32).

Ipak, nastavak utakmice je doneo novi nalet Sferopulosove čete. Pokrenula su crveno-beli mašinu. Jago dos Santos je davao ton igre.

Radio je sve omaleni Brazilac. Ubacivao poene, pravio viškove, asistirao pa je pri ulasku u poslednju deonicu stigao i do dabl-dabl učinka.

Dobar utisak je ostavio i Džavonte Smart koji se malo mučio pri šutu i očigledno je da će mu trebati još vremena da se privikne na evropsku košarku, ali se vidi da ima kvalitet.

Poslednja četvrtina je bila prava rutina. Zvezda je dozvolila FMP-u tek osam poena?! Sa druge strane je ubacila 23 i iskoristila ogroman pad rivala za više nego ubedljivu pobedu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Jago dos Santos sa 17 poena i 14 asistencija. Isto toliko poena je dodao i Branko Lazić, dok je Džavonte Smart stao na 13.

Kod FMP-a istakli su se Bojan Subotić sa 14 i Kajl Foster sa 10 poena. Svi ostali su bili jednocifreni. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading