BITI ILI NE BITI ZA CRVENO-BELE Zvezdi gostovanje u Berlinu može da prelomi sezonu

07:00 | 25-01-2024

Košarka 0

Vremena za popravni više nema, Crvena zvezda će u Berlinu imati imperativ pobede ukoliko želi da ostane u trci za plasman među osam najboljih timova u Evropi.

Džoel Bolomboj
Alo!/Marko Metlaš

Četa Joanisa Sferopulosa u četvrtak od 20 časova u Mercedes-Benz Areni protiv dobro poznatog protivnika ima "nezahvalan zadatak" - pobediti. Sve ostalo bi bitno smanjilo šanse čete sa Malog Kalemegdana da se nađe u plej-ofu elitnog evropskog takmičenja.


A čini se da je ovo najbolji mogući rival koji je mogao da "padne" Crvenoj zvezdi u ovom momentu takmičenja, gde je svaka utakmica pravo "malo finale", a pobeda je imperativ iz kola u kolo.

Fenjeraš iz Berlina, pak, definitivno neće izaći sa belom zastavom na megdan crveno-belima, koji će i na ovom meču biti bitno oslabljeni, najverovatnije neigranjem Nemanje Nedovića, Nikole Topića i Miloša Teodosića.
KK Crvena zvezda ABA liga/Djordje Kostić
 

Duel ovih rivala u prvom delu sezone, u meču koji je odigran sredinom decembra, pripao je Crvenoj zvezdi, koja je dobrom igrom u drugoj i trećoj deonici uspela da prelomi ekipu iz Berlina i na kraju dođe do, barem rezultatski, ubedljive pobede - 85:71.

Ipak, u četvrtak uveče gledaćemo bitno drugačiji momentum od strane obe ekipe, gde će crveno-beli biti bez pomoći najefikasnijeg pojedinca na tom susretu (Nedović je ubacio 20 poena), odnosno Teodosića, bez koga igra ekipe sa Malog Kalemegdana deluje znatno neprepoznatljivije nego lani.

U odsustvu takvih imena, šta je ono što bi Crvena zvezda mogla da traži kao svoju šansu protiv "albatrosa"?

U fenomenalnoj formi se u proteklih nekoliko utakmica nalazi Jago dos Santos, koji je u odsustvu nekoliko igrača na spoljnim pozicijama morao da preuzme sav teret organizacije igre crveno-belih na svoja leđa. Za sada, deluje da mu ide prilično dobro, ali je evidentno da će Sferopulosovom timu biti potrebno još faktora kako bi došla do pobede i nastavka borbe za plasman u Top 8.

Svoje role će "morati" da daju i Rokas Gedraitis i Adam Hanga, koji će sa krilnih pozicija na oba kraja parketa biti izuzetno bitni faktori, od kojih bi mogao da završi krajnji ishod susreta u prestonici Nemačke.

Džoel Bolomboj Alo!/Marko Metlaš
 

CRVENO-BELI PONOVO NA UDARU Evroliga kaznila Zvezdu

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Jedan od bitnih faktora biće i Džoel Bolomboj, koji će voditi velike borbe sa možda i ponajboljim igračem Albe u dosadašnjem delu sezone, Johanesom Timanom.


Kako su u pitanju dva igrača prilično drugačijih karakteristika, jasno je da će učinak američkog centra biti izuzetno bitni za učinak ekipe Joanisa Sferopulosa.

Ono što se posebno treba istaći pred ovaj susret jeste imperativ pobede koji Crvena zvezda, neupitno, ima. Pobeda u Berlinu mogla bi da pruži nastavak nade za borbu za plasman u plej-of, dok bi poraz potencijalno mogao da ugasi sve šanse ekipe sa Malog Kalemegdana.

Stoga, crveno-beli u Berlin putuju sa određenom dozom pritiska, a nema sumnje da će u skraćenoj rotaciji biti znatno teže doći do trijumfa, uprkos tome što je protivnik "fenjeraš".

OVO SU ZVEZDAŠI ŽELELI DA ČUJU Poznati Amerikanac otkrio - evo kada se vraća Nikola Topić!DERBI MOGUĆ TEK U FINALU Zvezda sa "panterima", Partizan protiv debitanta iz Gajdobre u četvrtfinalu Kupa Radivoja KoraćaCRVENO-BELI PONOVO NA UDARU Evroliga kaznila Zvezdu

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading