PARTIZAN BEZ PRAVA NA KIKS Obradović pred Žalgiris: Dolaskom Trinkijerija mnogo su se promenili

14:10 | 25-01-2024

Košarka 0

Crno-beli pod imperativom pobede

Žoc
FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

U petak, 26. januara, Partizan Mozzart Bet u Štark areni dočekuje Žalgiris. Utakmica 23. kola Evrolige počinje od 20.30, dok će ulazi u dvoranu biti otvoreni dva sata ranije. U prvom ovosezonskom meču, crno-beli su u Kaunasu savladali Žalgiris sa 85:93. Trenutno, Partizan Mozzart Bet ima učinak od 11 pobeda i isto koliko poraza, dok je Žalgiris uz osam pobeda, 14 puta poražen. 

Pred sutrašnju utakmicu, trener Partizana Mozzart Bet Željko Obradović je izjavio: 

- U odnosu na utakmicu u Kanuasu, Žalgiris će imati trojicu igrača koji dosta znače. U pitanju su Lukas Lekavičijus, Arnas Butkevičijus, koji dosta pomaže odbrani, kao i Brejdi Manek, na poziciji četvorke, a Trinkijeri ga dosta koristi. Njegovi procenti su izvanaredni, igra kvalitetno. Dolaskom Trinkijerija, nek igrači su dobili drugačije uloge. Promenio se Žalgiris, dobio na agresivnosti, u poslednjih pet kola ima prosečno po tri osvojene lopte više nego ranije. Uz to, krasi ga procenat šuta za tri, najbolji u Evroligi. Bitno je istaći da se protiv nas i njih svira najviše faulova tokom cele sezone - rekao je Obradović.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nakon povratka u ekipu na utakmici protiv Mege, Aleksa Avramović se vraća u crno-beli tim i na utakmicama Evrolige. 

- Pobedili smo ih u prvoj utakmici, igrali smo fantastičnu košarku, krasila nas je nesebična igra. Znamo koliko je teško igrati na njihovom terenu, mi smo drugu godinu za redom pobedili. Promenili su trenera, igraće potpomognuti Butkevičiusom koji im je nedostajao u poslednja dva meseca, fantastičan odbrambeni igrač. Malo su se digli u poslednje vreme sa dolaskom novog trenera, ali to je isti tim, iste karakteristike igrača. Mi smo dobro trenirali ove sedmice i nadam se da ćemo sutra izaći na teren i pokazati zašto vredimo - istakao je Avramović. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading