"OSTAO SAM DA BIH IGRAO F4" Ledej otkrio koji su ga velikani zvali i zašto ih je odbio

18:51 | 25-01-2024

Košarka 1

Ostanak Zeka Ledeja u Partizanu , zajedno sa produžetkom ugovora Kevina Pantera, predstavlja ključni korak u strategiji kluba.

Zek Ledej
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Uprkos intenzivnoj konkurenciji, šampion Jadranske lige uspeo je zadržati ova dva ključna igrača, što je posebno značajno nakon gubitka važnih figura poput Matijasa Lesora i Dantea Egzuma.

Za Ledeja, odluka da ostane u Partizanu bila je rezultat različitih faktora, a Ledej je podelio svoje razmišljanje o interesovanju Panatinaikosa i Olimpijakosa, najvećih grčkih klubova, u intervjuu za Eurohoops.

“Da, postojalo je interesovanje oba kluba i jako sam zahvalan na tome. Odlučio sam da ostanem ovde i da nastavim dalje da rastem. Trener je rekao da želi da gradi tim za Fajnal for, a pošto je već bio na toliko završnih turnira tokom karijere, to sam ozbiljno uzeo u razmatranje. Pošto su još neki odlučili da ostanu, osetio sam da imamo dobre šanse da u naredne dve godine dođemo do cilja“, rekao je Ledej za Eurohoops.

Zek Ledej Marko Metlaš
 

"MORAMO DA KRENEMO OD SLOVA Ž" Aleksa Avramović jasan pred Žalgiris: Svaka utakmica je finale!

Faktor je, naravno, bio i novac.

“Naravno, novac, jer kao profesionalni sportista znam da imam samo određeni broj godina u kojima mogu da zaradim neki novac. Nije ovo posao, tipa da radim kao doktor 50 godina i stalno primam platu. Imaš desetak dobrih godina, najboljih u smislu kada su noge i glava u optimalnom stanju. Ljudi moraju da shvate da igrač treba da razmišlja o porodici, komforu, ali i da donosi dobre odluke“.

Pored Zeka Ledeja, i Kevin Panter produžio je ugovor sa crno-belima.

“Mnogo je bitno kada ostaneš sa dobro poznatim licima. Naš tim se jeste dosta promenio, izgubili smo nekoliko bitnih igrača i trebalo nam je malo vremena da nađemo hemiju. Ali, sada hvatamo zalet i želimo da to materijalizujemo“.

Partizan je prošle sezone bio na korak od Fajnal fora, sa impresivnim vođstvom od 2-0 protiv Real Madrida u seriji koja će ostati upamćena.

“Očigledno je da bismo otišli na Fajnal for, ali prosto ne možeš da se stalno vraćaš na ono što je bilo, jer onda ne možeš da nastaviš da ideš dalje“.

Nakon uspešnih izdanja u Evropi, Ledej razmatra mogućnost i korak ka NBA ligi.

“Naravno. To mi je bio san od malih nogu, zato i radim jako svaki dan, svako leto da bih napredovao i bio bolji na oba kraja terena. Ako bih uspeo da stignem do NBA, bio bih igrač uloge, igrao jako i koristio svaku šansu. To je ono što želim da radim uvek kada sam na visokom nivou“.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(1)

Loading
Mikan

26.01.2024 01:08

Svako dobro ZEK, pravi si borac! 👍