Tri razloga Zvezdinog poraza u Berlinu: Smart je tragičar, bez Teodosića crveno-beli ne liče na tim

22:13 | 25-01-2024

Košarka 0

Gotovo da ništa, osim nekoliko minuta u poslednjoj četvrtini, nije valjalo na Zvezdinom gostovanju u Berlinu, gde je četa Joanisa Sferopulosa zabeležila poraz koji joj je bitno smanjio šanse za plasman u plej-in. Konačan rezultat meča bio je 89:80.

Džavonte Smart
Aba liga Dragana Stjepanović

Nije ličila Crvena zvezda na ekipu u prestonici Nemačke, i to je ono što je prvo i osnovno što treba podvući nakon ovog meča.

Ni ofanzivno, a još manje defanzivno, ekipa sa Malog Kalemegdana nije izgledala kao tim koji je više želeo da dođe do trijumfa na ovom susretu. Što je problem kada je preko puta vas "fenjeraš" Alba, sa četiri pobede u dosadašnjem delu sezone.

Definitivno je da će Crvena zvezda morati da promeni neke stvari ukoliko želi da se situacija u tekućoj sezoni preokrene, te ova ekipa dođe do situacije da se bori za najviše ciljeve.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Alo vam donosi tri razloga poraza crveno-belih u Berlinu u četvrtak uveče.

DA LI SE ZVEZDA OPROSTILA OD PLEJ-OFA? Loša igra crveno-belih i poraz u Berlinu, više ni plej-in ne deluje dostižno

 

 

Džavonte Smart od junaka do tragičara

Nije to toliko loše delovalo od novopečenog pojačanja Crvene zvezde tokom uvodne tri četvrtine, uprkos činjenici da se to sa malo čim poklapalo sa izdanjem kompletnog tima.

Nije mnogo uticao na dešavanja na parketu u tom periodu Smart, ali se činilo da nekako uvek radi svoj deo posla, a to je bilo poentiranje, te je prilično rano bio na dvocifrenom učinku.

Ipak, finiš meča je bio period kada se možda i previše verovalo igraču koji je svega nekoliko dana sa aktuelnim vicešampionom ABA lige. 

On je pokušao, na sve moguće načine, uzeo je nekoliko šuteva, što lakih, što teških, a gotovo nijedan od njih nije završio u obruču, čime je postao tragičar.

KK Crvena zvezda Tanjug/Sava Radovanović
 

Bez Miloša Teodosića ovo nije ista ekipa

Koliko god to bilo možda teško za reći, igra Crvene zvezde od kada se Miloš Teodosić povredio ne liči na ono što bi trebala da na parketu pruža ekipa koja nastupa u Evroligi.

Napadi su bezidejni, a odraz nemoći može se videti u činjenici da je ekipa Joanisa Sferopulosa u Berlinu imala svega devet asistencija.

Mnogo nedostaje prekaljeni valjevski organizator igre Crvenoj zvezdi, toliko da je tim doveden do granice neprepoznatljivosti, što je veliki problem kada se u obzir uzme da je datum njegovog povratka još uvek neizvestan.

Ipak, čak i sa 37 godina na leđima, popularni Teo je neko ko pravi razliku, a za crveno-bele večeras u Berlinu niko nije bio prisutan da pokuša da popuni njegove patike, odatle i razlog poraza.

Džoel Bolomboj Profimedia
 

Bolomboj ne može da skače sam

Ruku na srce, sa devet poena i 11 skokova na svom kontu, Džoel Bolomboj je još jednom pokazao zašto važi za možda i najkonstantnijeg košarkaša Crvene zvezde ove sezone.

Ipak, to ne znači da crveno-beli nemaju problema u reketu, daleko od toga, a glavni razlog jeste to da iskusnog američkog centra nema ko da zameni u situacijama kada nije na parketu.

Luka Mitrović odigrao je možda i najgori meč ove sezone, njegovom statistikom dominirali su "krompiri", a još jednu bezvrednu partiju odigrao je i Fredi Gilespi, pred kojim je dug put ukoliko želi da opravda epitet "pojačanja". Jedan večiti derbi nije dovoljan za tako nešto.

Na kraju, odnos skokova je bio 42:35 u korist domaćeg sastava, a trener Albe Izrael Gonzalez je odmah nakon meča istakao da je to bila prva stvar na koju je "bacio oko" kada je u pitanju statistika. Sve mu je bilo jasno.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading