SRBIJO, IMAŠ NOVOG BISERA U Madridu raste "naš Dončić" - košarkaški Mitar

16:50 | 26-01-2024

Košarka 0

Poznato je da je Real Madrid tim koji u svojim redovima kupi "krem de la krem" evropske košarke što se tiče mlađih selekcija. Upravo u prestonici Španije raste potencijalni predvodnik reprezentacije Srbije u narednim godinama - Mitar Bošnjaković.

Mitar Bošnjaković
FIBA

Rođen 24. avgusta 2006. godine u Novom Sadu, 17-godišnji Mitar Bošnjaković briljira u redovima Real Madrida, sa visinom od 195 centimetara pokriva pozicije krila i beka.


Njegova košarkaška priča započela je u KK Staru u Novom Sadu, da bi se u novembru 2021. godine pridružio Realovoj mladoj ekipi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SKWEEK (@skweektv)

Talenat ovog mladog košarkaša najbolje se oslikava kroz poziv Ćusa Matea na trening prvog tima prošle godine.

Mitar nije pokazao strah, što potvrđuju i snimci sa treninga gde je precizno pogađao trojke, čak i preko iskusnog Marija Hezonje. Njegova hrabrost nije prošla neprimećena, posebno ne među španskim ljubiteljima košarke.

IZ ČAČKA PRAVO U NBA Talentovani košarkaš odlazi u Nju Orleans

Mitar Bošnjaković FIBA
 

Prvi put šira javnost čula je za Mitra krajem 2020. godine, kada ga je portal "Eurohoops" uvrstio među najperspektivnije košarkaše rođene 2006. godine, zauzimajući peto mesto na tom prestižnom spisku.

Prvi na listi bio je Hugo Gonzales, španski košarkaš koji je takođe član Reala i imao zapaženu ulogu u finalu Evropskog prvenstva za košarkaške do 18 godina sa Srbijom. Interesantno je primetiti da su i Hugo i Mitar deo Realove košarkaške porodice.

Sve u svemu, Srbija bi mogla da kroz naredne godine dobije novog nosioca nacionalnog tima. Do tada, Mitar će se boriti za svoje minute u dresu "kraljevskog kluba".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading