KLADIONICE SU REKLE SVOJE Evo ko je favorit u novom večitom derbiju

12:46 | 27-01-2024

Košarka 0

U jednom od najiščekivanijih sportskih događaja vikenda, košarkaši Crvene zvezde i Partizana suočiće se u nedelju od 19:00 časova u "Štark Areni" u okviru četvrtog večitog derbija ove sezone u regionalnoj ABA ligi.

Zvezda - Partizan
Marko Metlaš

Partizan je prethodno trijumfovao na prva dva susreta pred domaćom publikom, prvo u Evroligi (88:86), a zatim i u ABA ligi (98:87). Međutim, Crvena zvezda je odgovorila u elitnom takmičenju početkom januara meseca, ostvarivši ubedljivu pobedu od 88:72.

Ekipa trenera Janisa Sferopulosa ulazi u ovaj derbi u nešto lošijem raspoloženju nakon neočekivanog poraza od Albe iz Berlina. Sa druge strane, Partizan je motivisaniji nakon pobede nad Žalgirisom kod kuće u petak.

KK Partizan Marko Metlaš/Alo
 

ABA LIGA DONELA ODLUKU Poznato ko sudi derbi između Zvezde i Partizana

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Trenutno stanje na tabeli ABA lige ukazuje na to da bi pobeda Crvene zvezde gotovo sigurno osigurala crveno-belima prvo mesto na tabeli pred plej-of fazu, s obzirom na tri trijumfa više od Partizana. Sa druge strane, eventualna pobeda Partizana bi ponovo otvorila trku za prvo mesto.

Sve oči su uprte u kvote za sutrašnji duel, a prema trenutnim prognozama, očekuje se izuzetno uzbudljiv meč. Kvota na pobedu Crvene zvezde iznosi 1,62, što znači da se procenjuje oko 60% šanse za crveno-bele. Sa druge strane, pobeda Partizana ima kvotu od 2,30, što znači oko 40% šanse za trijumf.

Dvorana "Štark Arena" očekuje se da bude ispunjena do poslednjeg mesta, stvarajući atmosferu dostojnu večitog derbija. Utakmica će biti prava poslastica za ljubitelje košarke.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading