JAGO DONEO POBEDU ZVEZDI U POSLEDNJIM SEKUNDAMA Crveno-beli se kockali, pa slavili posle drame u derbiju prepunom incidenata i overili prvo mesto na Jadranu

21:31 | 28-01-2024

Košarka 0

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan sa 88:86 u derbiju 18. kola Admiral Bet ABA lige

Zvezda - Partizan
Marko Metlaš

Ovom pobedom Zvezda je gotovo izvesno obezbedila prvo mesto na Jadranu, pošto je sada na skoru 15-2, dok crno-beli imaju tri trijumfa manje.

Zvezda je konstantno bila u prednosti, međutim, u samom finišu Partizan je uspeo da se vrati i gledali smo neizvesnu završnicu. Utakmicu su obeležili i brojni incidenti na terenu.

Pobedu crveno-belima doneo je Jago dos Santos košem u poslednjoj sekundi.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Utakmica je trajala dva i po sata!

Opet je Partizan katastrofalno otovorio utakmicu i za prvih pet minuta dao tek dva poena. Zvezda je šuterski sjajno krenula i vrlo brzo došla do dvocifrene prednosti 15:4. 

Hanga je žestokim zakucavanjem “zapalio” dvoranu na startu druge deonice, kada je Zvezda povela sa 30:17. Zek Ledej je kasnije dobio nesportsku ličnu grešku, Nedović je pogodio slobodno bacanje, a onda je Adam Hanga pogodio za tri i odveo domaće na +17 (35:18).

Tokom druge deonice crveno-beli su imali +21! "Parni valjak" je uspeo da uhvati kakav takav priključak, ali je Miloš Teodosić iznudio tri bacanja u poslednjim trenucima prvog dela, pa je ekipa Janisa Sferopulosa na odmor otišla sa vođstvom 55:38.

Bolomboj Marko Metlaš
 

 

Očekivao se bolji Partizan, bar na početku treće četvrtine. I tako je i bilo. Napravili su crno-beli seriju 10-3 i prišli na -10 – 58:48. Velikim delom taj priključak bio je i proizvod toga što Zvezda nije uspela da pogodi nijednu trojku. Ipak, ogroman udarac za Partizan bila je peta lična greška Pi Džej Doužera.

Sve do dva i po minuta pre kraja treće četvrtine. A onda je ušla trojka Gedraitisa kojom je započela serija 8-0 i Zvezda dolazi na +19 – 68:49. Potom je palicu u napadu preuzeo Džoel Bolomboj, koji je sa tri zakucavanja odbio novi nalet Partizana i pred poslednju četvrtinu crveno-beli su imali +16 – 72:56.

Prva polovina četvrte četvrtine prošla je u obostrano izrazito nervoznoj igri u napadu. Promašeni šutevi, izgubljene lopte, ali Zvezda je i dalje držala dvocifreni plus – 79:64 na pet minuta do kraja. A onda su proradile trojke crno-belih. Naneli, Kaminski, Panter, Avramović i Partizan na tri i po minuta pre kraja prilazi na 81:73.

Još jedna dobra odbrana, imao je Partizan šansu da dodatno smanji prednost. Međutim, Avramović je izgubio loptu i Nedović iz kontre vraća Zvezdu na dvocifren plus – 83:73 dva minuta i 48 sekundi do kraja. Ali Partizan se nije predavao. Faktor iks bio je u tim trenucima Frenk Kaminski, koji je drugom trojkom smanjio na 83:76 i najavio neizvesnu završnicu.

Panterova tri bacanja i trojka Alekse Avramovića vratili su Partizan na 85:82. Potom i izgubljena lopta Crvene zvezde i Partizan je dobio 20 sekundi i šansu da dođu i do izjednačenja. Ipak, Zvezda je pravila faul i poslala Avramovića na liniju penala.  Prvo je promašio, drugo pogodio i na 17 sekundi do kraja Zvezda je imala dva poena prednosti – 85:83. Partizan je odmah faulirao Nedovića i poslao ga na liniju penala. I on je promašio prvo i pogodio drugo i dao novu šansu Partizanu. A, onda neshvatljiv kiks u odbrani Zvezde, fauliran je Naneli na šutu za tri i pogodio je sva tri penala, pa je bilo nerešeno - 86:86.

Ostalo je Zvezdi još 11 sekundi, Jago je preuzeo odgovonost i teškim košem iz prodora doneo pobedu svom timu. Avramović je uz zvuk sirene gađao sa skoro pola terena za trijumf gostiju, ali nije bio precizan.

Najefikasniji kod pobednika bio je Hanga sa 15 poena. Bolomboj je blistao sa 14 poena i 13 skokova, a heroj Jago je ubacio 13 poena. Nedović je ubacio 11 poena, a Geidraitis 10.

Kod Partizana, 19 poena Nanelija i 18 Kaminskog. Panter je imao 14, a Avramović i Ledej su upisali po 13 poena.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 88:86 (28:15, 27:23, 17:18, 16:30)

Hala: Štartk Arena (Beograd)

Sudije: Saša Pukl, Uroš Obrknežević, Josip Radojković

Crvena zvezda: Smart 4, Teodosić 7, Hanga 15, Davidovac 5, Mitrović 6, Lazić 3, Tobi, Bolomboj 14, Nedović 11, Giedratis 10, Gilespi, Jago 13

Partizan: Ledej 13, Avramović 13, Koprivica, Panter 14, Smailagić, Jaramaz 2, Naneli 19, Trifunović, Dozijer 7, Ponitka, Kaminski 17, Kaboklo 

Četvrta četvrtina:

Naneli je fauliran na šutu za tri i pogađa sva tri bacanja, nerešeno je! jago preuzima odogovornost i pogađa za dva u poslednjim sekundama! Pobeda Zvezde 88:86!

40. minut - Giedraitis pogađa oba bacanja. Trojka Avrmovića, Partizan na -3 28 sekundi pre kraja! Gubi loptu Zvezda, napad je za Partizan. Jago pravi prekršaj nad Avramovićem koji je polovičan sa linije penala.

39. minut - Opet uzavrele strasti na parketu! Ledej je izgleda udario Giedraitisa u stomak, zbog čega je nastala gužva kraj klupe Partizan. Po tehničku su dobili Ledej i Giedraitis! Za krilnog centra Partizana utakmica je završena jer je imao već jednu tehničku. Panter pogađa sva tri bacanja i Partizan je na -4!

38. minut - Gubi loptu Partizan i Nedović dolazi do koša u kontri, Zvezda na +10! Verovatno i prelomni trenutak meča. Nova trojka Kaminskog.

37. minut - Trojka sada Alekse Avramovića, Partizan posle dugo vremena na jednocifrenoj prednosti.

36. minut - Dve trojke zaredom postižu košarkaši Partizana, prvo Kaminski, a onda i Panter, crno-beli na -11 četiri minuta do kraja.

35. minut - Naneli se raspucao i opet pogodio za tri, Partizan na -13.

34. minut - Otvorenu trojku promašuje Avramović i propušta priliku da Partizanu da veštačko disanje.

33. minut - Važnu trojku postiže Naneli, ali sjajni Bolomboj na drugoj strani.

Zvezda - Partizan Marko Metlaš
 

 

32. minut - Trojka Adama Hange, Zvezda ima velikih +19! Panter ne uspeva da vrati trojku.

31. minut - Smailagiću dosuđene tri sekunde u reketu.

Treća četvrtina:

30. minut - Sferopulos dobija tehničku. Kraj treće četvrtine, Zvezda vodi 72:56!

29. minut - Hanga ne dolazi do nove trojke, Avrmović lako dolazi do poena, Bolomboj opet zakucava posle asistencije Teodosića.

28. minut - Nova izgubljena lopta za Partizan, Nedović to kažnjava i postiže trojku! Zvezda je odbila napad Partizan i sada ima +17! Avramović promašuje za tri, Bolomboj ponovo dolazi do koša.

27. minut - Teodosić ne pogađa trojku, Nedović je fualirao Ledeja koji pogađa jedno od dva bacanja. Trojka Giedratisa!

26. minut - Avramović smanjuje na 58:48. Bolomboj ispravlja promašaj Nedovića i snažno zakucava - 60:48.

25. minut - Petu ličnu pravi Doužer, za njega je utakmica završena. U ovom momentu kapiten Zvezde Branko Lazić priča navijačima da ne ubacuju predmete u teren.

24. minut - Faul Mitrovića nad Kaminskim za dva slobodna bacanja. Centru Zvezde je to treći faul, izlazi iz igre, vraća se Davidovac. Razbijena je arkada Kaminskom, Doužer je ušao umesto njega da izvede bacanja.

KK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

 

23. minut - Naneli pogađa posle ofanzivnog skoka. Partizan je mnogo bolje energetski otvorio drugo poluvreme.

22. minut - Trojka Pantera, Jago poentira na drugoj strani za dva.

21. minut - Ni jedni ni drugi ne koriste prvi napad u drugom poluvremenu. Nije prošao ni prvi minut drugog poluvremena, utakmica je već prekinuta. Dvojica navijača Crvene zvezde će biti izbačeni iz hale, verovatno zbog dobacivanja.

Druga četvvrtina:

20. minut - Mitrović pogađa uz faul Kabokla, ali nije pogodio dodatno bacanje. Poluvreme, Zvezda vodi 55:38

19. minut - Lazić ne pogađa trojku iz kornera. Ledej pogađa oba penala, 10/10 ima sa linije slobodnih bacanja.

18. minut - Sjajna minijatura Doužera. Gubi loptu Hanga i onda pravi faul nad Doužerom. Nesportski faul ipak za Hangu.

17. minut - Ponovo sjajan pas Bolomboja za Mitrovića, Partizan u nokdaunu - 46:25!

16. minut - Prvi poeni Smarta, Zvezda ima +19, Obradović opet mora da reaguje tajm-autom.

 

 

15. minut - Adam Hanga blista i prvi je dvocifreni u večitom derbiju.

14. minut - Loš šut Avramovića, Hanga u nedostatku boljih rešenja šutira trojku sa devet metara i pogađa.

13. minut - Kaminski igra odlično i dolazi do novih lakih poena. Smart po prvi put u igri, Nedović je izašao.

12. minut - Tedosić ne pogađa trojku, Gilepsi je faulirao Avramovića koji pogađa oba penala.

11. minut - Poenima Nanelija počinje druga deonica. Hanga zakucava posle pasa Nedovića. Opet gužva na parketu, u verbalnom sukobu našli su se Teodosić i Ledej, pošto je Amerikanac laktom odgurnuo Nedovića. Usijala se atmosfera u Areni. Nesportski faul za Ledeja i tehnička za Teodosića! Trojka Hange, 35:18, Obradović zove tajm-aut.

 

 

Prva četvrtina:

 

 

10. minut - Teodosić i Gilespi su u igri. Teo najpre promašuje za tri, ali se onda vrlo brzo iskupio i pogodio. Trojka Davidovca posle sjajnog pasa Davidovca.

9. minut - Ledej ponovo oba pogađa oba bacanja, baš kao i Nedović, Zvezda vodi 22:13.

8. minut - Laki poeni Adama Hange, Kaminski se lepo snalazi i poentira. Nedović polovičan sa linije penala.

7. minut - Kaminski dolazi do koša posle ofanzivnog skoka. Naneli postiže prvu trojku za Partizan.

6. minut - Luka Mitrović promašuje oba bacanja. Za razliku od njega, Ledej precizan oba puta. Sjajan pas Jaga i brutalno zakucavanje Bolomboja. Nova izgubljena lopta za crno-bele i Giedratis dolazi do lakih poena u tranziciji. Dvocifrena prednost Zvezde - 15:4!

5. minut - Katastrofalan početak košarkaša Partizana, samo dva poena su dali za pet minuta. Prve čarke na večerašnjem derbiju. U duelu su se našli dvojica kapitena, Lazića i Pantera. Prvi je pao na parket posle kontakta, drugi je želeo da mu pruži ruku i onda je došlo do koškanja, izgleda da su emocije malo uzavrele. Ali, sve se brzo smirilo.

4. minut - Bolomboj lako poentira preko Kaminskog. Zvezda je mnogo bolje ušla u utakmicu i vodi 11:2. 

3. minut - Rapsodija Zvezde, sada Jago pogađa za tri, crveno-beli vode 9:0! Prvi poen za Partizan postiže Doužer.

2. minut - Odbranio se sada Partizan, a onda su izgubili loptu. Međutim, Obradović traži čelendž, ali ostaje prvobitna odluka na snazi, lopta je za Zvezdu. Trojka Branka Lazića!

1. minut - Giedraitis pogađa trojku posle ne baš najboljeg napada Zvezde. Partizan ne koristi prvi napad na meču.

18.47 - Vreo doček za košarkaše Partizana na derbiju, kora od banane umalo završila na terenu

18.11 - Na prošlom derbiju Fredi Gilespi je bio X faktor.

Gilespi Marko Metlaš
 

 

18.01OBRADOVIĆ PRESEKAO Bez ova tri igrača napada Zvezdu u derbiju

17.29 - Analizirali smo utakmicu od pre dvadesetak dana protiv Crvene zvezde. Nadam se da su se igrači odmorili i da ćemo us ubotu imati koliko-toliko normalan trening. Ima igrača koji nisu igrali su petak, neki su bili van tima pa ćemo da vidimo ko je tu najopterećeniji. Najveću minutažu su imali Ledej, Naneli i Doužer. Oni će biti u nekom slabijem ritmu, a ostali će raditi jedan pristojan i normalan trening - rekao je Obradović.

17.15 - Svaka utakmica sa Partizanom je važna, igrali smo već do sada. Znamo važnost i ove utakmice, kao što je i svaka važna, ali znamo i da smo prvi na tabeli u ovom trenutku. Imamo dodatni motiv jer želimo da ostanemo na prvom mestu - rekao je Sferopulos.

16.58 - Janis Sferopulos ne može da računa samo na Nikolu Topića, dok je ekipa Željka Obradovića kompletna.

16.55 - Večiti rivali u različtom raspoloženju dočekuju ovu utakmicu, pošto je Zvezda pretrpela bolan poraz od Albe u Evroligi, dok je Partizan savladao Žalgiris.

Zvezda - Partizan Marko Metlaš
 

 

16.52 - Ovo je četvrti susret večitih rivala ove sezone, a Partizan vodi sa 2:1 u pobedama. Crno-beli su najpre slavili u Evroligi 88:86, zatim u ABA ligi 98:87, dok su crveno-beli jedini trijumf upisali u drugom večitom derbiju u elitnom takmičenju kada je bilo 88:72.

16.50 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici 18 kola Admiral Bet ABA lige u kojoj se sastaju Crvena zvezda i Partizan. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Arene.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Пласман обезедио Sofascore

 

Komentari(0)

Loading