MEGA I BUDUĆNOST - ZA MILOJA Dva bivša klupa odala počast legendi

16:51 | 28-01-2024

Košarka 0

Košarkaši Mege ugostili su Budućnost u 18. kolu ABA Lige i još jednom obeležili sećanje na velikog Dejana Milojevića, uz prisustvo njegove porodice i brojnih prijatelja.

Mega - Budućnost, Dejan Milojević
Foto: KK Mega

Pred početak meča održana je ceremonija u njegovu čast. Nakon što su igrači oba tima predstavljeni u posebno dizajnirania majicama, prisutni u dvorani su odgledali kratak film o bivšem igraču Budućnosti i dugogodišnjem treneru Mege, da bi pred prvo sudijsko podbacivanje održan i minut ćutanja u Dejanovu čast.

Ekipa Marka Baraća na kraju nije uspela da dođe do novog trijumfa u Hali sportova Ranko Žeravica, pošto su Podgoričani posle 40 minuta borbe slavili 72:92 (20:19, 14:31, 18:18, 20:24). 

"VEČITI" PONOVO OČI U OČI Evo gde možete pratiti meč Crvena zvezda - Partizan

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Mega je dobro otvorila utakmicu, odlično parirala sastavu iz glavnog grada Crne Gore i prvi odmor dočekala sa minimalnim viškom. Ipak, gosti su počeli da preuzimaju stvari u svoje ruke početkom druge deonice i vrlo brzo stekli dvocifrenu prednost, pa su sa komfornim viškom dočekali veliki odmor.

Pokušavala je Baraćeva ekipa na sve načine da uhvati priključak u nastavku, ali su košarkaši Budućnosti uporno odbijali nalete domaćeg sastava, priveli meč kraju u svoju korist i tako upisali 13. pobedu u regionalnom takmičenju (13-5). Mega posle 18 rundi ima polovičan bilans, 9-9.

U redovima Mege izdvojio se Nikola Đurišić sa 17 poena i indeksom korisnosti 23. Isti poenterski učinak imao je i Stefan Miljenović, dok je dvocifren sa 12 poena bio i Uroš Plavšić.

U pobedničkom sastavu su po 17 poena postigli Flečer Megi i Kenan Kamenjaš, Jogi Ferel je dodao 16, dok je Nikola Tanasković ubacio 11 poena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading