Tri razloga Zvezdine pobede u derbiju: Jago izbrisao crnu mrlju nakon 35 minuta savršenstva

22:13 | 28-01-2024

Košarka 0

Crveno-belih 35 minuta moglo je da umalo ne bude dovoljno da se zabeleži pobeda protiv večitog rivala, ali je omaleni Brazilac još jednom pokazao da činjenica da igra na najvišem na evropskom nivou nije slučajnost.

Jago dos Santos
Alo/ Marko Metlaš

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan sa 88:86 u derbiju 18. kola Admiral Bet ABA lige. Ovom pobedom Zvezda je gotovo izvesno obezbedila prvo mesto na Jadranu, pošto je sada na skoru 15-2, dok crno-beli imaju tri trijumfa manje.

Zvezda je konstantno bila u prednosti, međutim, u samom finišu Partizan je uspeo da se vrati i gledali smo neizvesnu završnicu. Utakmicu su obeležili i brojni incidenti na terenu.

Šta je bilo ključno da četa Joanisa Sferopulosa dođe do trijumfa na ovom meču i šta možemo izvući kao zaključak nakon ovog večitog derbija? Krenimo sa faktorima.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

 

Ovakve amplitude ne smeju da se dešavaju

Uprkos tome što je izvojevana pobeda u derbiju, rezultatski možda znatno "tesnija" nego što je to verovatno bio slučaj tokom 35 minuta u Areni, gde je Crvena zvezda održavala kontrolu nad mečom.

Ipak, Partizan je još jednom pokazao da je tim koji je spreman da iskoristi i najmanje greške, ali je nagli pad u igri čete sa Malog Kalemegdana nešto što je u dosadašnjem delu sezone napravilo razliku u nekim duelima.

Činjenica da je izlaskom Džoela Bolomboja reket crveno-belih postao bušan poput švajcarskog sira, gde je Frenk Kaminski i poenima, ali i asistencijama i izbačenim dodavanjima, pravio velike probleme, jeste prilično problematična.

Nisu bili na nivou ni Luka Mitrović, kao ni Fredi Gilespi, te je svaki trenutak bez američkog centra na parketu bio prilično težak.

Bilo je tu i nedostataka na nekim drugim poljima, gde je promenom petorke Sferopulos uneo određenu dozu konfuzije, što je Partizan iskoristio i vratio se do potpunog egala.

Jago dos Santos Aba liga Dragana Stjepanović
 

Jago, zaslužio si ovo!

Činjenica da je čovek odluke na ovom meču bio upravo Jago dos Santos može se predstaviti kao određena doza kosmičke pravde za momka koji je ove sezone tokom dobrog dela iste osporavan.

Stigao je tokom leta iz Ulma, bez mnogo pompe omaleni brazilski plejmejker, sa predviđenom ulogom trećeg plejmejkera i nekog ko bi mogao da raste tokom sezone i onda pruži određeni doprinos. Na sve to se i nadodala više nego skromna minutaža kod Duška Ivanovića...

Ipak, sve se promenilo dolaskom Joanisa Sferopulosa, koji je od starta imao "misiju" da probudi Dos Santosa, a ovaj mu je to vratio tokom nekih mečeva, pogotovo u prethodnim kolima.

Iskoristio je izostanak Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića da se uvuče u ulogu lidera i pokuša da se nametne na najvišem nivou - i to mu je i te kako uspelo!

Nagrada za sve stigla je protiv večitog rivala, gde je bio strelac pobedonosnog koša za Crvenu zvezdu.

JAGO JE REŠIO DERBI Zvezdin plejmejker u poslednjim sekundama doneo pobedu Zvezdi (VIDEO)

Bolomboj Marko Metlaš
 

On više nije čovek iz senke, on je čovek odluke

Ukoliko želimo da govorimo o učinku Džoela Bolomboja u proteklom periodu - onda bismo mogli da podvučemo da je u pitanju čovek koji je postao možda i ključan košarkaš Crvene zvezde!

U svakom trenutku kada američki centar nije bio na parketu njegovo odsustvo se osećalo kao da je neko košarkaške Crvene zvezde otkrio ćebetom i napravio promaju koja je duvala na sve strane.

Sve je radio što je mogao na parketu Džoel Bolomboj, te je meč završio sa fenomenalnih 14 poena i još fenomenalnijih 13 skokova na svom kontu, za ukupan indeks 24, ubedljivo najviše u svom timu.

Kao i Jago, u pitanju je momak koji je došao prilično tiho, nenametljivo, sa planom da bude čovek uloge koji će popunjavati rupe, a Joanis Sferopulos je zapravo dobio čoveka koji može da napravi razlike na svim frontovima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

Komentari(0)

Loading