I ZLATIBOR IMA SVOG JAGA Čajetinci posle drame srušili Borac i nastavili seriju pobeda

17:22 | 29-01-2024

Košarka 0

Košarkaši Zlatibora pobedili su Borac iz Banjaluke sa 81:79 u osmom kolu ABA 2 lige

KK Zlatibor
ABA liga/Dragana Stjepanović

Ove nedelje mečevi ABA 2 lige igraju se u dvorani u Novom Sadu, a Zaltibor je upisao sedmu pobedu, dok je Borac na skoru 3-5.

Čajetincima je ovo osmi uzastopni trijumf računajući i mečeve iz Košarkaške lige Srbije.

Prvo poluvreme bilo je prilično izjednačeno, a na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću izabranika Strajina Nedovića 42:40.

Zlatibor je odigrao odlično u trećoj deonici, imao u jednom trenutku čak i 15 poena razlike, ali je Borac uspeo da u finišu kvartala uhvati priključak i najavi veliku borbu do samog kraja.

Banjalučani su postigli tri vezane trojke u završnici i poveli 79:78 na 52 sekunde pre kraja. Zatim je fauliran košarkša Zlatibora Viktor Kovačević koji je bio polovičan sa linije penala.

Borac potom nije iskoristio napad, a pobedu Zlatiboru doneo je Jan Rebec sjajnim prodorom u poslednjoj sekundi utakmice, nešto poput Jaga dos Santosa koji je na sličan način srušio Partizan u večitom derbiju.

Najefikasniji u redovima Zlatibora bio je Dušan Stojičić sa 15 poena, dok se na drugoj strani istakao Vuk Bošković sa 22.

U narednom kolu Zlatibor igra protiv Podgorice, dok se Borac sastaje sa Širokim Brijegom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Standings provided by Sofascore

 

Nikola Kalinić
Košarka

UBILI SU NAS Oglasio se Nikola Kalinić

16:40

3 maj, 2024

Košarka

Košarkaš Barselone Nikola Kalinić rekao je posle debakla u četvrtom meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige i poraza od 34 razlike (58:92) da ih je Olimpijakos fizički "ubio" na terenu i istakao da ekipa sad želi da iskoristi prednost domaćeg terena za koje se borila tokom regularnog toka sezone.

Komentari(0)

Loading