Sudije priznale tri greške na štetu Partizana u derbiju protiv Zvezde

19:02 | 29-01-2024

Košarka 0

Crvena zvezda je pobedila Partizan u večitom derbiju 18. kola ABA lige i praktično napravila ključan korak ka obezbeđivanju prve pozicije pred plej-of

KK Partizan
Alo/ Marko Metlaš

Crveno-beli su osam kola pre kraja ligaškog dela regionalnog takmičenja lideri sa učinkom 16-2, a tri pobede manje imaju crno-beli i Budućnost.

Dan posle meča u „Štark areni“, koji je trajao dva i po časa i u kome je malo nedostajalo da ekipa iz Humske napravi veliki podvig posle minus 21 u drugoj četvrtini (48:27), tema razgovora su uglavnom sudijske odluke. Zavisno od klupske obojenosti i jedni i drugi imaju „keca“ u rukavu, a svoj stav dali su i crveno-beli, koji su prezentovali video u trajanju od tri minuta i javnosti dali na uvid da sama proceni šta se dešavalo u nedeljnom derbiju. 

Iz Partizana se, zasad, nisu javno oglašavali o tome kako je posao odradila sudijska trojka u sastavu Saša Pukl, Uroš Obrknežević i Josip Radojković, a Sport Klub saznaje da su arbitri još tokom utakmice treneru Željku Obradoviću i klupi crno-belih priznali pojedine greške.   

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

EVROLIGA SE OGLASILA I POSLALA PORUKU LEDEJU Pravi rat na društvenim mrežama zbog ove objave elitnog takmičenja

Konkretno, u pitanju su tri detalja: nepriznata trojka Džejmsa Nanelija zbog dosuđene tehničke greške Janisu Sferopulosu kod rezultata 70:54 na 27 sekundi pre kraja treće deonice, peti prekršaj Pi Džeju Doužeru u 24. minutu i, konačno, nedosuđen prekršaj nad Aleksom Avramovićem na 2:53 minuta pre kraja kod vođstva crveno-belih 81:73. 

Od ove sezone praviloEvrolige, pa tako i ABA lige, kaže da arbitri ne smeju da prekidaju kontranapad tako što će dosuditi tehničku grešku, već moraju da sačekaju epilog i tek onda reaguju. Ovo pravilo ima i jedinstven naziv „Ataman rule“ jer je aktuelni trener Panatinaikosa bio poznat po ispadima baš u trenucima kada je protivnički tim bio u kontranapadu.  

Večite rivale ove nedelje očekuje još jedna dupla nedelja u elitnom klupskom takmičenju – Zvezda dočekuje Valensiju (30.1) i Barselonu (2.2), a Partizan gostuje Monaku (31.1) i Virtusu (2.2).

BONUS VIDEO: 

 

 

Komentari(0)

Loading