Tri razloga Partizanovog poraza u Monaku: Loša Obradovićeva odluka poslala crno-bele u ambis

21:20 | 31-01-2024

Košarka 0

Kada se kaže da su neke utakmice "unapred izgubljene" i da "ne postoji žal kada se ne uzme pobeda" onda budite sigurni da ne pričate sa velikim sportistom. Stoga, Partizan ima za čime da žali nakon meča u Monaku.

željko obradović
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Pola sata na momente kvalitetne košarke bilo je dovoljno da ekipa Željka Obradovića bude u igri za zlata vredan brejk na gostovanju ekipi kakva je Monako.

Ipak, kao što je to bio slučaj i u večitom derbiju, gde je pak kvalitetna igra viđena u znatno manjem vremenskom intervalu, košarka je sport koji se igra 40 minuta i u kome je potrebno igrati od početka do kraja ukoliko želite da izvučete trijumfe protiv ekipe takvog kvaliteta.

Partizan (ponovo) nije ličio na tim, po ko zna koji put u ove tri sezone Kevin Panter je bio apsolutni predvodnik, čovek koji je bio tu da "izmisli" stvari onda kada niko drugi nije smeo (ili hteo). Njemu je potrebno odati priznanje, a "parni valjak" će pobede koje bi ih dovele u trku za plasman među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu morati da traži na nekim drugim mestima.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Faktora i razloga za Partizanov poraz je mnogo, a mi izdvajamo tri najupečatljivije stvari sa gostovanja crno-belih u Kneževini.

 

 

Obradović eksperimentom na startu četvrte četvrtine izgubio meč

Koliko god da na klupi Partizana sedi najbolji evropski trener svih vremena, mora se priznati da je petorka koju je Željko Obradović izveo na parket na početku četvrte četvrtine bila direktan razlog kasnijeg poraza "parnog valjka".

Grizli su crno-beli od prvog minuta meča, pokušavali da se održavaju u egalu i na momente su delovali izuzetno kvalitetno, ali se stiče utisak da se sve raspalo kao kula od karata za samo 30 sekundi u četvrtoj deonici.

Na parketu su tada bili Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović, Alen Smailagić i Bruno Kaboklo. Kada gledamo ovako, sve na jednom mestu, utisak je da Željko Obradović ovu petorku možda ni na treningu nikada ne bi spojio. Ipak, oni su započeli odlučujući period u Kneževini.

Sve je to rezultiralo brzim odlaskom Monaka na plus osam, a depresija se kasnije uvukla i u nosioce, koji ništa nisu mogli da pogode do kraja susreta, te je Partizan meč završio sa samo jednim pogotkom iz igre u četvrtoj deonici.

Pored toga, nosioci igre nisu ostali ništa spremniji za meč sa Virtusom u Bolonji nego što bi to bio slučaj da su započeli četvrtu četvrtinu. Veliki problem i faktor koji je, naizgled, izgubio utakmicu.

Kevin Panter EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
 

Kevin Panter ne može sam - pomozite mu

Još jednom je kapiten Partizana pokazao da nije bez prava među najboljim košarkašima na svojoj poziciji u kompletnoj Evroligi.

Svaki put kada košarkaši u crno-belim dresovima nisu imali apsolutno nikakvo rešenje, lopta je išla u njegove ruke, a prikaz suvog kvaliteta jeste činjenica da je Panter u gotovo svim situacijama uspevao da pronađe rešenje i dođe do poenterskog učinka.

Sve se to može ogledati i kroz statistiku - upisao je 28 poena uz svega četiri promašaja iz igre iz 11 pokušaja, što je uz tri skoka i dve asistencije bilo dovoljno za ukupan indeks od 31. Kapitenski.

Ipak, malo je reći da nije bilo nikoga da ga isprati u Kneževini. Frenk Kaminski je sa 17 poena doneo određenu svežinu u igru, ali u susretu gde Pi Džej Doužer za 20 minuta ne ubaci poen, gde su Džejms Naneli i Zek Ledej sa 35+ minuta na kotama od šest i osam poena... Razočaravajuće, barem za ekipu takvog ofanzivnog potencijala.

Nešto će morati da se promeni, jer koliko god Panter znao da bude dominantan - ne može sam.

Žoc Marko Metlaš
 

Stara boljka Partizana ponovo na videlu

Koliko god to zvučalo apsurdno u utakmici u kojoj primite 85 poena, čak i od ekipe kao što je Monako, Partizan nije delovao toliko loše na defanzivnom polju koliko sam primljeni broj poena govori.

Ono što se vratilo i što je možda stvar koja bi i te kako mogla da zabrine Željka Obradovića jeste činjenica da su "kneževi" uspeli da dominiraju u ofanzivnom skoku na gotovo identičan način kao što su to radile mnoge ekipe u uvodnom delu sezone.

Tim Saše Obradovića je meč završio sa čak 17 uhvaćenih lopti pod košem crno-belih, što je naspram Partizanovih sedam prilična razlika.

Stoga, čak i kada je defanziva na nivou, "parni valjak" zna da trpi posledice lošeg zagrađivanja koša, a utisak je da problem u tome leži sa apsolutno svakim visokim igračem Partizana.

To je nešto što će Željko Obradović i njegova ekipa morati da pokušaju da iskontrolišu do kraja sezone, jer je upravo to nekada razlika između pobede i poraza, možda čak i u Monaku.

OBRADOVIĆ BESAN NA SMAILAGIĆA Žoc očitao lekciju centru i izveo ga iz igre (FOTO)

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading