RAPSODIJA KATALONACA Barsa zgromila Virtus u "Blaugrani" pred gostovanje Crvenoj zvezdi

22:30 | 31-01-2024

Košarka 0

Barselona je posle pobede u "Blaugrani" na poziciji broj dva, a Virtus deli mesto broj tri sa Panatinaikosom i Fenerbahčeom sa porazom više, a preti i Monako...

KK Barselona
EPA-EFE/Quique Garcia

Katalonci su posle dva uzastopna poraza bili pod imperativom koji ih nije sputao da pred svojim navijačima ubedljivo pobede ekipu iz Bolonje rezultatom 84:57 (20:17, 21:10, 20:17, 23:13).

Barselona je sada usmaljena na drugom mestu i u petak će na megdan Crvenoj zvezdi u „Štark areni“ izaći sa učinkom 16-8.

Bolonjezi su u „Blaugrani“ bili bez najboljeg igrača Tornikea Šengelije i kako je vreme prolazilo njegov izostanak bilo je sve teže „sakriti“. Ekipa Rožera Grimaua je u finišu prvog poluvremena obezbedila dvocifrenu prednost koju više nije ispuštala. Konačan rezultat je ujkedni i najveća prednost koju je domači tim imao.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

KATALONCI TEŠKOM MUKOM DO POBEDE Barsin minimalac protiv Osasune

U utakmici u kojoj su oba tima zajedno postigli 11 trojki (Barsa 7/19, Virtus 4/25) Vili Ernangomez je imao 17 poena, Nikolas Laprovitola je dodao 16, a Dario Brizuela i Džabari Parker po 11. Nikola Kalinić je za 28 minuta upisao 6 poena (3/6 za dva, 0/3 za tri) uz 3 skoka i asistenciju.

Kod Virtusa, koji u petak dočekuje Partizan, dvocifreni su bili samo Ajzea Kordinije sa 12 i Ife Lundberg sa 11 poena.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading