POBEGAO OD JOKIĆA I UNIŠTIO SE Embid diskvalifikovan, ne može da bude MVP - Srbinu otvoren put

07:13 | 02-02-2024

Košarka 0

Džoel Embid doživeo je povredu kolena i čeka ga pauza zbog koje izvesno ostaje bez nagrade

Džoel Embid
AP Photo/Matt Slocum

Šanse da Džoel Embid bude MVP ponovo su ravne nuli!

Za sada, samo ga još teorija drži u trci za priznanje o najkorisnijem igraču NBA lige pošto je doživeo ozbiljniju povredu meniskusa levog kolena.

Da bi Embid ostao kandidat za MVP nagradu - postoje nova pravila o tome koliko utakmica sme da propusti - a sada je na samoj granici. Nakon što je prethodne noći propustio meč sa Jutom (koji je njegov tim dobio 127:124), malo je verovatno da će igrati protiv Netsa, Maveriksa, Voriorssa i Hoksa - sve utakmice koje čekaju njegov tim u narednih sedam dana.

Upravo zbog toga su i kladionice prestale da veruju u Džoela Embida. Sve do sada bio je apsolutni favorit za osvajanje MVP nagrade.

NAJBOLJA NBA PARTIJA Jokić nije mogao da igra, ali je šou ukrao drugi Srbin (VIDEO)

Sada američke kladionice daju kvotu 1,70 na Nikolu Jokića, osvajača nagrade iz 2021. i 2022. godine, dok mu je najveći protivkandidat Šaj Gildžes-Aleksander (3,75), kao predvodnik trenutno lidera Zapada. Treći kandidat je Luka Dončić (6,5), pa slede Janis Adetokunbo (8), Džejson Tejtum (41) i onda tek Džoel Embid (51).

Mnogi kritikuju novo NBA pravilo o tome da igrači moraju da igraju na najmanje 65 utakmica da bi bili u konkurenciji za nagrade, ali podsećaju da je Džoel Embid sam kriv jer je pre povrede kolena brojne mečeve propuštao da bi se odmarao.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading