SUDIJE SU TEMA BROJ JEDAN Boldvinov haos pokrenuo temu - da li se Zvezda opravdano žalila?

12:23 | 02-02-2024

Košarka 0

Arbitri su sve češća tema u elitnom evropskom takmičenju ove sezone, a čini se da je postoje ozbiljni osnovi za tako nešto...

Željko Obradović
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Pomračenje Vejda Boldvina, koji se nakon meča sa Baskonijom uneo u lice glavnom arbitru, poveo je ozbiljniju polemiku oko posla koji arbitri rade u tekućoj sezoni Evrolige.

U poslednjem napadu Vejd Boldvin je krenuo na prodor i očekivao je faul koji sudija nije dosudio. Iako ta bacanja ne bi ništa promenila, Boldvin je revoltiran krenuo ka jednom od sudija i uneo mu se u lice, uz mnoštvo ružnih reči.

Uprkos činjenici da je njegov tim pobedio, Čima Moneke je nakon meča takođe izneo kritike na račun arbitara.

To je pokrenulo apsolutno novu dimenziju diskusije oko suđenja u elitnom evropskom takmičenju ove sezone, a kao neko ko je do sada dosta apostrofirao da arbitri rade loš posao bio je grčki Panatinaikos.

Pre svih, predsednik Janakopulos je na društvenim mrežama u više navrata isticao da oni rade loš posao, dok je nedavno na tu temu otvoreno govorio i kritikovao i Kendrik Nan.

Kako su u pitanju arbitri od kojih neki sude i utakmice regionalnog ABA šampionata, tako je i KK Crvena zvezda ove sezone takođe isticala primedbe na račun nekih odluka sudija.

O ovoj problematici se govori sve više ovih dana u evropskoj košarci, a kakvo je Vaše mišljenje - da li sudije u Evropi rade dobar posao?

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Tagovi:

Komentari(0)

Loading