MAGIČNA NOĆ ZA DŽOKERA Brutalna partija Nikole Jokića, Srbinov novi tripl-dabl za trijumf Denvera

07:23 | 03-02-2024

Košarka 0

Kakva noć za srpskog košarkaša

Nikola Jokić
AP photo

Iako je praktično na dan utakmice bio upitan zbog problema sa leđima, Nikola Jokić se našao u sastavu Denvera i odigrao je brutalnu partiju u pobedi protiv Portlanda - 120:108. 

Naravno, ostvario je svoj novi tripl-dabl, ovoga puta 120. u karijeri i 15. u sezoni, te trenutno diše za vratom Medžiku Džonsonu na večnoj listi i fali mu samo 18 da se na trećem mestu izjednači sa legendom NBA lige. 

Jokić je, na kraju, imao učinak od 27 poena, 22 skoka i 12 asistencija , za 38 minuta koliko je proveo u igri.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

NOVA BRUKA U SAD Ovo je dokaz da u NBA niko ne poštuje Denver Nikole Jokića, nemaju srama 

Ono što je zadivljujuće jeste da je Jokić još na praju prvog poluvremena bio na korak od tripl dabla, kada je na pautu otišao sa 1 poena, 12, skokova i sedam asistencija. U međuvremenu je u trećoj deonici popunio sve ti kolone sa 21 poenom, 20 skokova i 1o asistencija.

Na taj način Nikola je postao igrač sa najviše 20+20+10 tripl-dablova u poslednjih 50 godina NBA lige, dok mu je ovo 38. koji je ostvario psole samo tri četvrtine. 

Nagetsi su dvocifreni bili već u prvoj deonici i isti su završilivođstvom 33:20. Gosti su uspeli u dva naprava da povedu sa +2, da bi Denver na poluvremenu vodio sa 59:55.

Nisu Jokić i ekipa prednost ispuštali tokom treće četvrtine, kada je Denver ponovo stekao dvocifrenu razliku (najviše +13), dok je -4 u poslednjoj nešto najbliže što su Trejlblejzersi mogli da se približe. 

Džamal Marej je takođe bio na korak od tripl-dabla sa 13 poena, 10 asistencija i devet skokova, dok je Aron Gordon sa 18 poena bio drugi najefikasniji u redovima Nagetsa sa 18 poena.

Kaldvel - Poup je dodao 16, Redži Džekson i Majkl Porter Džunior su imali po 13, a Pejton Votson jedan manje - 12.

Skut Henderson je sa 30 predvodio Portland, Aferni Simons je ubacio 29, Brogdon je imao 11, a po 10 Duop Rit i Tumani Kamara. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading