TAKO SE TO RADI Bešiktaš stao u odbranu Alimpijevića i poslao jasnu poruku

13:22 | 03-02-2024

Košarka 0

Klub srpskog trenera stao u njegovu zaštitu nakon što je bio na udaru tamošnje javnosti.

Alimpijević
EPA-EFE/VALDA KALNINA

Ogromnu buru je podigao u Turskoj nedavno Dušan Alimpijević. Uhvatio se srpski trener za međunožje na utakmici protiv nekadašnjeg kluba - Burse zbog čega je kažnjen. Ali, uprkos tome Bešiktaš je stao u njegovu odbranu.

Suspendovao je Košarkaški savez Turske Alimpijevića na jednu utakmicu uz kaznu od 5.000 evra, dok je malo bolje prošao Bešiktaš sa kaznom od 3.600 evra zbog skandiranja navijača.

U zvaničnom saopštenju je Bešiktaš istakao da je obavio razgovor sa trenerom i predočio mu da je pogrešio, ali isto tako i da će ga zaštiti od "medijskog linča" kojem je izložen u Turskoj.

- Iako se dva tima takmiče na terenu, žalimo zbog onoga što se dogodilo sa trenerom zbog ličnih razloga, baziranih na prošlosti. On je opomenut, posle čega je poručio da se to više neće ponoviti. S druge strane, neprihvatljivo je ovakvo jednostrano klevetanje i linčovanje, kao i ignorisanje provokacija. U trenutku kada tim teži ka ostvarivanju ciljeva u prvenstvu i Evropi, vidimo članke koji se namerno pišu sa govorom mržnje i to se radi kampanjski. Nemamo ni trunku tolerancije prema takvom vidu rada, koji je sve oštriji iz dana u dan. Klub i trener su prihvatili kaznu, ali nikada nećemo dozvoliti da priča ode preko limita objektivnih kritika. Dušan Almpijević će nastaviti da radi na ostvarenju naših ciljeva. Svako ko kuje zavere van terena je protiv Bešiktaša - stoji u saopštenju kluba.

Očigledno da istanbulski klub ima veliko poverenje u srpskog stručnjaka koji je pravio fantastične rezultate baš u Bursi. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading