"PITANJE JE IMAMO LI REALNA OČEKIVANJA" Marko Simonović za sport.alo o situaciji u Zvezdi: Stvara se određena slika u javnosti!

16:56 | 03-02-2024

Košarka 0

Nekadašnji košarkaš crveno-belih je optimističan kada je u pitanju njegov bivši klub.

Marko Simonović
Alo!/Aleksandar Đorđević

Crvena zvezda u petak nije uspela da priredi iznenađenje, te je u dvorani "Beogradska arena" doživela poraz od moćne Barselone u sklopu 25. kola Evrolige. Tako za nju predstoji grčevita borba za 10. poziciju na tabeli koja vodi u famozni plej-in i doigravanje za plej-of.

Kako bi prokomentarisao situaciju na Malom Kalemegdanu, pozvali smo čuvenog Marka Simonovića, koji je bio dugogodišnji član crveno-belih. Iako mnogi nisu zadovoljni sezonom koju Beograđani imaju, popularni Simon misli drugačije, a s obzirom na to koliko košarkaško iskustvo poseduje, njegova reč svakako ima veliku težinu. 

- Ne bih se složio da je to baš tako loše i da je kako se stvara slika u javnosti. Danas svi igraju košarku. Šta bi onda trebalo da kažu neki Efes ili Olimpija koji imaju duplo veći budžet? Mislim da Crvena zvezda malo nije imala ni sreće. U trenutku kada je uhvatila dobar ritam od Nove godine, desile su se neke povrede i to ne smemo da zaboravimo. To jako poremeti ekipu. I dalje je mali Topić van tima, igrači su zdravi, povređeni, te igraju, te ne igraju... To mnogo, mnogo utiče na samu igru i kvalitet igre celog tima - počeo je razgovor Simonović za sport.alo.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Zvezda Marko Metlaš

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

 

Deluje da Zvezda previše često slabo započne utakmicu, pa tek na kraju pokaže da zapravo zna da igra košarku:

- To je sve od utakmice do utakmice. Imate primer dve utakmice protiv Partizana kakav je tu bio početak. Oni su od samog početka samleli protivnika, napravili 20 poena prednosti i igrali dobro. To je od utakmice do utakmice. Kada vi igrate neku utakmicu protiv ekipe kao što je Barselone, mnogo je teško igrati. To je jedna od tri ili četiri najbolje ekipe koja planira i želi da osvoji Evroligu. Možete da igrate samo koliko vam protivnik dozvoli.

NEVOLJAMA NEMA KRAJA Sferopulos otkrio - povredio se još jedan košarkaš Crvene zvezde

Da li Zvezda može u Top 8 fazu?

- Mislim da postoje neke šanse, naravno da postoje. Mislim da treba da teže ka tome, a da li će to da bude Top 8 ili Top 10, zavisi od mnogo faktora, ali mislim da i dalje ima šanse. Gledao sam i raspored Zvezdin i kada se to pogleda, mislim da ima korektnih šansi.

Na pitanje šta je potrebno da bi se taj cilj ostvario, odgovorio je sledeće:

- Da budu zdravi, da budu na okupu, da treniraju... To je sad već dobilo formu sa trenerom Sferopulosom i već sada to izgleda dosta bolje. E sad, lepota je u oku posmatrača. Svako vidi ono što želi da vidi. Ako neko želi da vidi turbulentnu sezonu, on će uvek naći neku manu, ali ako neko želi da vidi da se ta igra dosta poboljšala i da to stvarno sad već ima puni okvir i imamo te dve utakmice protiv Partizana, mislim da i te kako ima razloga za neki optimizam i za neku radost.

Mnogo toga u igri Zvezde zavisi od Miloša Teodosića, koji se u poslednje vreme muči sa povredama. Da li popularni Teo može u ovom ritmu da izdrži do kraja sezone?

- Znate šta, igra zavisi od njega u nekoj meri, ali zavisi i od drugih igrača. Činjenica je da ima ogroman uticaj na igru, ali kada pogledamo Nedovića protiv Valensije ili Jaga u ostalim utakmicama, Bolomboj je tu... Znači, tim nije jedan igrač. Tim je 12 igrača. Mislim da, činjenica je da je Teodosić bitan, ali i svako drugi je bitan. Nadam se i verujem i voleo bih da svi ostanu zdravi i siguran sam da će sve biti mnogo lakše.

Marko Simonović je govorio i o mladom Nikoli Topiću:

- On je dečko vanserijski talenat i zaista neko ko je budućnost ne Zvezdina samo, već i srpske košarke. Mnogo mi je žao što mu se desila ta povreda, nadam se da će što pre da se oporavi i da će da bude zdravi i da će da igra, jer on zaista nema limit. On je momak i predobro dete i sjajno vaspitan, od sjajnih roditelja i ekstremno talentovan, tako da samo da bude zdrav.

Za kraj razgovora, istakao je da ne želi da komentariše da li je potreban neki igrač crveno-belima i da nije njegovo da o tome priča. Ipak, izdvojio je nekoliko reči o treneru Janisu Sferopulosu:

- Iskreno, ja to ne gledam tako. Da li fali, da li ne fali, da li može... To je malo haotično. Ne može preko noći sve da se promeni, to je proces koji se gradi godinama, a Sferopulos je čovek tu svega par meseci i sad mi očekujemo mnogo. Pitanje je i da li smo mi realni i da li imamo realna očekivanja. Na sve, to nije njegov tim, nije ga selektirao i pitanje je da li ovaj tim odgovara njegovoj filozofiji. Ne znam da li je potreban neko pojačanje, nisam tamo i nije moje da govorim o tome, ali mislim da ovi momci koji su tamo imaju kvalitet i da mogu da igraju i svako od njih određenu utakmicu odigra dobro, tako da, uz nosioce koji su konsntatni - zaključio je razgovor za sport.alo Marko Simonović.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading