KOGA PARTIZAN OTPISUJE ZA KUP? Obradović ima trojicu "zaključanih" - ko će biti poslednji?

09:33 | 04-02-2024

Košarka 0

Košarkaški klub Partizan ulazi u prilično interesantan i verovatno ključan period sezone, gde će učestvovati od 15. do 18. februara na Kupu Radivoja Koraća, koji će se tradicionalno održati u Nišu.

Obradović
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Crno-beli započinju borbu za trofej susretom protiv Hercegovca iz Gajdobre, a ukoliko ostvare pobedu, očekuje ih polufinale protiv Mege ili Vojvodine. U planu je i potencijalni spektakularni okršaj u finalu sa Crvenom zvezdom, aktuelnim nosiocem pehara.

Partizan se, međutim, suočava sa izazovom ograničenja od četiri stranca po timu, a u ekipi trenutno ima osmoricu.

Olakšavajuća okolnost je da Kevin Panter poseduje srpski pasoš, ali će Željko Obradović morati da odabere trojicu stranaca koje neće voditi na turnir u Nišu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

KOGA ZVEZDA OTPISUJE ZA KUP? Teška dilema pred Sferopulosom, dvojica su "sigurni putnici"

Košarkaši Partizana FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg
 

Trojica su sigurni

Već na prvi pogled možemo da donesemo neke zaključke, a to je da se čini da će Džejms Naneli, Pi Džej Doužer i Zek Ledej gotovo sigurno biti deo sastava koji će putovati na Kup. Naneli se izdvaja svojom vrhunskom formom, a Doužeri Ledej su konstantni nosioci igre tokom sezone.

Mateuš Ponitka i Džejlen Smit, iako su bili u startnoj postavi protiv Bolonje, neće verovatno biti uključeni na spisak, s obzirom na njihovu minutažu tokom sezone. Njihova prisutnost na turniru je pod znakom pitanja.

KK Partizan Twitter/KK Partizan
 

Borba na centru, ali i jedna stvar koja može da "reši" sve

Borba i dilema se posebno očekuju na poziciji centra, gde se za mesto bore Bruno Kaboklo i Frenk Kaminski. Kaboklo je briljirao po dolasku u klub, dok je Kaminski imao uspon nakon početnih teškoća. Očekuje se da će Obradović doneti tešku odluku između njih dvojice.

Ipak, potencijalno rešenje koje bi moglo da "spasi" crno-bele rezova na poziciji centra, pošto Kaminski poseduje srpske korene i naše državljanstvo, pa bi potencijalno do Kupa mogao da dobije i pasoš naše države.

KK Partizan Twitter/KK Partizan
 

Ko je tu od domaćih igrača?

Pored četvorice strana i naturalizovanog Kevina Pantera, još osmorica domaćih igrača potrebna su kako bi Partizan popunio roster za Kup Radivoja Koraća. Upravo toliko ih i ima.

Glavne vedete Željka Obradovića u ovom slučaju mogli bi da budu Aleksa Avramović i Alen Smailagić, dok bi svoje uloge mogli da daju i Ognjen Jaramaz, Danilo Anđušić i Uroš Trifunović, kao i talentovani Tristan Vukčević i Balša Koprivica, koji je u meču sa Virtusom pokazao da može da igra na visokom nivou.

Ostaje da se vidi kako će se Željko Obradović sastaviti tim za Kup Radivoja Koraća, ali uz vrhunske strane igrače i talentovane domaće košarkaše, Partizan će sigurno biti ozbiljan takmac na turniru.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading