TUGA U UŽICU Sloboda se oprostila od tragično preminulog Stefana

12:29 | 04-02-2024

Košarka 0

Košarkaši Slobode slavili su u Velikom parku protiv ekipe Čačka 94 Quantox rezultatom 83:78 (50:40) u sjajnom košarkaškom meču u kojem smo videli sve ono što je lepo u košarci.

košarka
EPA-EFE/JAMES ROSS

Više od hiljadu gledalaca uživalo je u sjajnom izdanju obe ekipe u kojem je Sloboda, iako lišena usluga prvog centra Mušikića i iskusnog Đekića uspela da dođe do jedanaestog trijumfa u ovoj sezoni.

Ova utakmica bila je svojevrsna počast prerano preminulom Stefanu Turoviću (26), sinu dugogodišnjeg finansijera i potpredsednika Slobode Saše Turovića. Igrači obe ekipe izašli su na parket u majicama sa njegovim likom, a košarkaši Slobode potrudili su se da makar malo ovom pobedom ublaže bol i tugu ove porodice.

Sloboda je prvi deo meča igrala veoma dobro, vodili su tokom čitavog prvog perioda, Henson je veoma brzo nanizao 3 trojke, na drugoj strani isto to je uradio i Grojić. Ipak, prvih 20 minuta obeležio je sjajni kapiten Aleksa Ćubić koji je u tom periodu zabeležio čak 19 poena.

Drugo poluvreme Sloboda beleži pad u igri, Čačak 94 Quantox dolazi na minus 1, ali ipak sam finiš meča pripada Slobodi, Borovićanin za tri poena pogađa u 2 navrata i donosi još jednu vrednu pobedu svom timu.

U ekipi Slobode blistao je Ćubić sa 21 poenom, Borovićanin je dao 14, Finč 13 i Reljić sa 12, koji je večeras bio odlična zamena za Mušikića.

U ekipi Čačak 94 Quantox odličan je bio Lakić sa 21 poenom, Puliam je postigao 15, Grojić 13 ( 3 trojke ) i Gašić 12 poena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading