ŽALGIRISOVA LOGIKA Daj da dovedemo pojačanje pred Zvezdu

17:17 | 06-02-2024

Košarka 0

Litvanski tim pred gostovanje Zvezdi pojačao konkurenciju u sastavu.

Trinkijeri
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Gostovaće u petak od 20 časova ekipa Žalgirisa Crvenoj zvezdi u beogradskoj Areni. I rešili su Litvanci da se pred taj duel pojačaju.

Ni manje ni više, litvanski gigant je pojačanje doveo iz Amerike. Tačnije iz redova Solt Lejk Siti Starsa, razvojnog time Jute Džeza u Dži ligi.

Radi se o 26-godišnjem beku Karolisu Lukošjunasu koji se vratio u klub za koji je već igrao od 2019. do 2023. godine.

- Žalgiris je uvek aktivan na tržištu ali nekada treba da se fokusirate na ono što imate kod kuće. Trenutno imamo tim sa sjajnom hemijom koji daje 110 odsto u svakom meču. Ali ta enegrija treba i da se pažljivo čuva s obzirom na opterećenje i raspored. Zato smo odlučili da pozovemo igrača koji u neophodnim situacijama može da odmori nekog od aktuelnih igrača - rekao je trener Žalgirisa Andrea Trinkijeri.

Lukošijunasa pre svega odlikuje dobra igra u odbrani i šut za tri poena, koji je uostalom karakterističan za veliki broj litvanskih košarkaša.

- Ovo je igrač koji je dugo igrao za nas, koji može da odradi specifične zadatke i da doprinese u određenim situacijama. Treneru je bio potreban baš takav tip igrača i Karolis je bio odgovarajući kandidat. Neće mu biti poterbno mnogo vremena za adaptaciju, a tim dobija dokazanog igrača - zadovoljan je i sportski direktor Paulijus Jankunas novim pojačanjem.

Videćemo da li će 26-godišnjak baš u Beogradu imati šansu da debituje za novi-stari tim.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading