DUBAI I EVROLIGA - ŠTA JE ISTINA? ABA liga stoji na putu "pijanim milionerima", ali jedna stvar može da reši sve

22:45 | 06-02-2024

Košarka 0

Projekat košarkaškog kluba Dubai privlači pažnju ljubitelja sporta poslednjih meseci, a najnovije informacije sugerišu da je njihovo učešće u Evroligi nadohvat ruke.

košarka
EPA-EFE/JAMES ROSS

Dubai trenutno postoji samo kao projekat, čije ostvarivanje zavisi od pozicije u elitnom takmičenju. Postavlja se pitanje da li će klub morati da se takmiči u nekom domaćem ili regionalnom prvenstvu kako bi stekao pravo na učešće u Evroligi.

Prema Članu 5.3. pravilnika, klub mora da učestvuje u domaćem šampionatu, osim ako izuzetak ne odobri Izvršni odbor deoničara. S obzirom na to da klub Dubai još uvek nema seniorski tim, a samim tim i ne učestvuje u takmičenjima, postavlja se pitanje njegovog eventualnog ulaska u ABA ligu.

Iako su se pojavile informacije o potencijalnom igranju u ABA ligi, konačna odluka biće doneta u narednim mesecima.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Partizan će osvojiti titulu, LEDEJ NIJE TOLIKO LOŠ" Navijači crno-belih stali u odbranu košarkaša nakon debakla (VIDEO)

Pravilnik Evrolige takođe pruža mogućnost da klub Dubai ne mora nužno da igra u bilo kojem domaćem takmičenju, ukoliko to odobre deoničari. Ovaj scenario se već dogodio pre pet godina kada Olimpijakos nije učestvovao u domaćem prvenstvu, ali je dobio podršku drugih vlasnika A licence.

Projekat Dubaija dobio je podršku Izvršnog odbora u novembru prošle godine, nagoveštavajući veće šanse za ulazak u Evroligu u odnosu na druge projekte poput Londona i Pariza.

Zakazivanje Skupštine ABA lige za mesec-dva trebalo bi pružiti više informacija o eventualnom učešću Dubaija u ovom regionalnom takmičenju. Konačan spisak učesnika Evrolige za narednu sezonu biće poznat u junu, a ABA liga zadržava mesto za šampiona, pod uslovom odobrenja Evrolige.

Partizan trenutno učestvuje u Evroligi kao šampion ABA lige, dok je Crvena zvezda dobila specijalnu pozivnicu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading