IGRAO SA STOJAKOVIĆEM I DIVCEM, A SADA MU JE POTREBNO NOVO SRCE Čuveni košarkaš objavio potresan snimak iz bolnice (VIDEO)

18:32 | 08-02-2024

Košarka 0

Nekadašnji NBA košarkaš Skot Polard je zbog velikih problema sa srcem opet primljen na odeljenje intezivne nege i čeka transplataciju.

Polard
EPA PHOTO / STEVE YEATER

Polard je u problemu jer je za 211 visokog čoveka znatno teže pronaći donora sa srcem dovoljno velikim i jakim da krvlju snadbeva njegovo telo. Bivši NBA šampion boluje od nasledne bolesti od koje je njegov otac umro u 54. godini.

Nekadašnjem košarkašu srce lupa dodatnih 10.000 puta dnevno zbog tog genetskog stanja. Kako je sam rekao, oseća se da sve vreme hoda uzbrdo. Probao je da uzima lekove, ugrađen mu je i pejsmejker, ali transplatacija je jedina nada.

- To je van mojih ruku, nije čak ni u rukama doktora. Zavisi od mreža donatora. Ne mogu da predvide, ali su ubeđeni da ću srce dobiti za nekoliko nedelja - jasan je Polard.

Sad je na intezivnoj nezi i čeka transplataciju.

- Ostajem ovde dok ne dobijem srce. Moje je postalo slabije i lekari se slažu da je ovo najbolji način da dobijem novo - rekao je Polard koji se nalazi u bolnici u Tenesiju.

Polard je 2008. godine osvojio šampionski prsten sa Boston Seltiksima, dok su mu Vlade Divac i predrag Stojaković bili saigrači u Sakramento Kingsima za koje je nastupao od 1999. do 2003. godine. Nekada zvezda Kanzas univerziteta već dugo ne može da potrči, dok mu bilo koji manji napor izaziva slabost i nesvesticu poput kratkog hoda ili silaska niz stepenice.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading