SRBIJA OD OČAJA DO SJAJA I NAZAD Sestre Sabali nanele neverovatan poraz "orlicama"

22:58 | 08-02-2024

Košarka 0

Poraz naših košarkašica u prvom kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Srbija
FIBA

Svašta smo videli od Srbije danas. Igrali smo zaista od očaja do sjaja i nazad. Delovalo je u jednom trenutku da imamo pobedu na tacni, ali je onda usledilo bolno prizemljenje od Nemica - 73:66!

Loše je Srbija počela utakmicu. Nemice su jako brzo napravile seriju 11:1 čime su naterale selektorku Marinu Maljković da zatraži minut odmora koja je bila jako besna.

Naše rivalke su imale i dvocifrenu razliku u prvoj četvrtini. Dosta je škripalo u napadu "orlica" koje su šutirale tek 25 odsto iz igre.

Ništa previše bolje nije bilo ni u drugoj deonici. Tokom nje je Srbija ubacila rivalu tek devet poena?! Zato ni ne čudi što smo na veliku pauzu otišli sa velikim minusom (36:21).

Deluje da je selektorka Maljković održala motivacioni govor izabranicama koje su potpuno drugačije izašle u trećoj četvrtini.

Srbija FIBA
 

 

Počela je Srbija da liči na ono što može, ume i zna. Odbrana je bila stegnutija, napad daleko maštovitiji, razigraniji i bolji.

Sve se to oslikalo i na semaforu pa su "orlice" počele polako da smanjuju razliku. Nemice se nikako nisu snalazile i u četvrtoj deonici je nastala prava drama.

Srbija je povela po prvi put i na dva i po minuta pre kraja preuzela rezultatsku kontrolu (63:59). A onda, ponovo pad.

Naivno je Srbija primila sedam poena, zasrljala u napadu što je uticalo na seriju Nemačke od 7:0 i novi tajm-aut selektorke Maljković.

Ni nakon njega se ništa nije promenilo, promašili smo trojku, a potom su nas Nemice nadmudrile i iskoristile seriju grešaka na kraju za prvi poraz naše selekcije na kvalifikacionom turniru za odlazak u Pariz.

Na kraju su u pobedničkoj ekipi najzaslužnije za pobedu bile sestre Sabali. Satru je postigla 18 poena uz devet skokova, dok je Njara ostvarila dabl-dabl od 14 poena i 17 skokova.

Kod naše selekcije su samo Anđela Dugalić i Jovana Nogić bile dvocifrene. Prva je postigla 13 poena, a druga je dodala jedan manje. Podbacila je Ivon Anderson sa tek osam poena i katastrofalnim šutom iz igre 3/14?! 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading