JOKIĆ NE MOŽE SVE SAM Debakl Denvera protiv Sakramenta, Nikola poludeo, pa zaradio tehničku

07:22 | 10-02-2024

Košarka 0

Slab meč za Mareja, nije igrao Porter

Nikola Jokić
AP Photo

Nakon velike pobede u "gradu anđela" Denver Nagetsi su put po Kaliforniji nastavili u glavnom gradu Sakramentu gde su ih Kingsi načisto pregazili pobedivši sa 135:106!

Nikola Jokić je bio ubedljivo najbolji pojedinac u timu sa 23 poena (9/17 FG, 4/5 FT), 8 skokova i 7 asistencija, što je bilo premalo bez pomoći bilo kog drugog igrača.

Izostanak Majkla Portera Džuniora često se posmatra kao bezazlen, međutim u susretu u kom apsolutno niko nije bio raspoložen on bi bio od i te kako velike pomoći. Ovako je faktički Džoker ostavljen na milost i nemilost timski razigranom sastavu Kingsa.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

JOŠ JEDAN MVP PRESEK Embid ispao, Jokić i dalje na prvom mestu

Aktuelni šampion je čak i vodio u prvoj četvrtini 35:26, ali onda se dogodilo pomračenje krajem pomenute i u finišu naredne deonice. Domaćin je stekao devet poena viška pred pauzu, ali daleko je sve bilo od gotovog.

Isto se nije moglo reći u završnici trećeg kvartala, pošto je Sakramento od momenta kada je stekao dvocifren plus prikazivao izuzetnu sigurnost n parketu. Nemoćnom Denveru u poslednjih dvanaest minuta nije bilo pomoći, pa je Majkl Meloun čak dao šansu i igračima koji manje igraju.

U slavljeničkom sastavu Malik Monk je ubacio 23 poena, dok je novi sjajan trip-dabl upisao Domantas Sabonis sa po 17 poena, skokova i 10 asistencija.

I Kigan Marej je dodao 17, dok je njegov prezimenjak Džamal na drugoj strani upisao samo 12. Treba izdvojiti i meč Diarona Foksa koji je imao 15 poena i 10 asistencija, kao i Treja Lajlsa sa 15 i 7 skokova.

Denver je posle poraza pao na četvrto mesto Zapada sa skorom 36-17 i do kraja kampanje čak bi svaka pobeda mogla biti presudna za lidersku poziciju. Sakramento je u zoni plej-ofa na šestom mestu sa učinkom 30-21. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading