U DEKIJEVU ČAST Komemoracija povodom smrti Dejana Milojevića u Skupštini grada Beograda

08:46 | 10-02-2024

Košarka 0

Košarkaška javnost se i dalje nije oporavila od vesti da nas je napustio legendarni Dejan Milojević, a komemoracija povodom njegove smrti održava se danas od 12 sati.

Arena
FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

Sahrana je u ponedeljak, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Dejan Milojević preminuo je u 47. godini od posledica srčanog udara, 17. januara u Solt Lejk Sitiju, a krovna organizacija srpske košarkaše je objavila detalje vezane za sahranu u Beogradu.

- Obaveštavamo javnost da će komemoracija povodom smrti Dejana Milojevića biti održana u Skupštini grada Beograda u subotu 10. februara 2024. godine sa početkom u 12 časova, uz direktan prenos na prvom programu Radio televizije Srbije. Dejan Milojević će biti sahranjen u ponedeljak 12. februara 2024. godine u 13.30 časova na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 13 časova u crkvi na Novom bežanijskom groblju - objavio je Košarkaški savez Srbije. 

VIŠE NEMA DILEME Poznat datum i vreme komemoracije Dejanu Milojeviću

Iznenadna smrt Dejana Milojevića potresla je mnoge, s obzirom na njegov značajan doprinos i prisustvo u svetu sporta. Dejan Milojević je tokom svoje karijere postao prepoznatljivo ime u košarkaškim krugovima, a njegov rad u stručnom štabu Golden Stejt Voriorsa samo je potvrđivao njegovu stručnost i posvećenost sportu.

Mnogi ljubitelji sporta i kolege treneri izražavaju duboko žaljenje zbog gubitka ovog velikana srpskog sporta. Milojević je tokom svoje karijere ostavio neizbrisiv trag u košarkaškom svetu, kako kao igrač, tako i kao uspešan trener.

Dejan Milojević je poslednji angažman imao u Golden Stejtu, gde je bio pomoćni trener od 2021. godine i sa Voriorsima je osvojio šampionski prsten NBA lige 2022. Prethodno je radio u Megi i Budućnosti iz Podgorice, čiji je bio i igrač, dok je nosio dresove i Beovuka, FMP, Partizana, Valensije i Galatasaraja. Sa reprezentacijom Jugoslavije bio je šampion Evrope 2001. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading