EMOTIVNE REČI PREDRAGA DANILOVIĆA Nadao sam se da će voditi reprezentaciju, njemu su verovali i igrači i treneri

12:25 | 10-02-2024

Košarka 0

On je između ostalog rekao da je Milojević bio neko ko će teško biti zaboravljen

Dejan Milojević
Printscreen

U Skupštini grada Beograda se održava komemoracija u čast Dejana Milojevića, koji je preminuo 17. januara u Solt Lejk Sitiju, čime je iznenadio i čitav svet, jer je imao tek 46 godina. Veliki borac, veliki košarkaš, ali, nije imao snage da pobedi u najvažnijoj utakmici.

Ogromna tuga je obojila kako Srbiju, tako i SAD, gde je Milojević radio kao trener u Golden Stejt Voriorsima, a sve reči upućene Dejanu govore samo o tome koliko je bio velik i kao košarkaš, ali i kao čovek.

Na njegovoj komemoraciji je prvi za govornicu stao Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, koji se biranim rečima oprostio od Danilovića.

OPROŠTAJ OD DEJANA MILOJEVIĆA Emotivan govor Predraga Danilovića na komemoraciji

- Pre svega još jednom želim da uputim saučešće porodici Milojević, ali i sportskoj porodici Srbije, gde je Dejan bio jedan od najuzornijih sinova. Sjajan košarkaš, trener, veliki čovek pre svega, bez jedne mrlje, imao sam čast da budemo prijatelji, iako nismo igrali zajedno. Moja karijera se završavala, a njegova počinjala. Nosio je sportsku drčnost, sve ono što je. Imao je sve vrline najcenjenijih igrača oko kojih gradite igru, ti igrači su uvek bili pravo blago, već svojim ljudskim svojstvom drže ljude, nikada nije bio trula jabuka u timu.

- Njemu su svi verovali i igrači i treneri. Svi koji su ga makar malo poznavali, odmah su ga zavoleli. Ima li većeg priznanja da vam svi veruju čim vas vide u vremenu kada ima mnogo predrasuda. Imao je želju i da pomogne svakom članu kolektiva i to ga je vodilo kroz karijeru. Za kratko vreme je dao dosta vremena za reprezentaciju, bio je patriota, voleo je svoju zemlju. Nadao sam se da će vrlo brzo Dejan voditi reprezentaciju na velikim takmičenjima, ali se to neće desiti. Neka mu je laka crna zemlja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading