POTRESNE REČI MIŠKA RAŽNATOVIĆA O DEJANU MILOJEVIĆU Tvoj lik i rad će biti vodilja, u njemu sam imao istinskog prijatelja

12:42 | 10-02-2024

Košarka 0

Izuzetno emotivan govor njegovog agenta i prijatelja...

Dejan Milojević
Alo/ Marko Metlaš

Smrt Dejana Milojević (46) je šokirala svet, mladi srpski trener koji je radio u SAD kao deo stručnog štaba Stiva Kera u Golden Stejt Voriorsima, izgubio je onu najvažniju bitku u Solt Lejk Sitiju, nakon što je doživeo iznenadi srčani udar.

On je preminuo 17. januara, dok je njegovo telo stiglo u Beograd, gde je održana i komemoracija u Skupštini grada Beograda.

Prvo se svima obratio Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, a potom i Miško Ražnatović, agent ovog košarkaša, ali i veliki prijatelj.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ražnatović se biranim rečima oprostio od Milojevića.

- Draga porodico Milojević, poštovani prijatelji, iako su prošle duge i teške tri nedelje, ne mogu da shvatim i prihvatim da ću vam se obratiti sa ovog mesta tužnim povodom. U svetu u kojem živimo, nepravde su česte, sa njima se ne možemo pomiriti, Dejanov odlazak je najveći od njih. Dejan je bio jedan od stotine igrača koje sam zastupao, verovatno bolji od nekih drugih. Izdvajale su ga neke druge osobine zbog čega sam ga posle kraja karijere želeo pored sebe.

Dejan Milojević Alo/ Marko Metlaš
 

ZAVRŠENA KOMEMORACIJA DEJANA MILOJEVIĆA Potresnim govorima od košarkaške legende se oprostili Danilović, Ražnatović, Kešelj i Radovanović

- Zato je postao trener, to je jedan od najbolji poteza koji sam napravio u životu. Imali smo jednu jedinstvenu i veliku ličnost. Dobio sam istinskog prijatelja čije sam mišljenje uvažavao, usuđenjem se da kažem da smo iz svih razmena mišljenja svi izlazili bolji. On je bio i moj najveći kritičar. On se menjao posle mojih kritika i saveta, kao i ja nakon njegovih. Spajala nas je ljubav prema košarci. Srbija, Evropa, svet, imali su trenere koji su osvojili više trofeja od Dejana, ali ne postoji niko ko je u tako kratkom vremenu izbacio toliko novih igrača, koji su pre dolaska kod njega bili početnici.

- To su deca kojima je Dejan delio lekcije iz košarke i živote. Povezivao je iskustvo sa terena, poverenje kod ljudi sa neumornom željom da napreduje. Svi koji su ga gledali u poslu, a posebno oni srećnici sa kojima je radio, mogu da posvedoče o nepresušnoj energiji osmehu. Dao je sve od sebe i košarka mu to nije zaboravila. Način na koji su se klubovi, Evroliga i NBA liga oprostili dokazuje kolika je njegova veličina. To ne može da uteši njegovu porodicu, ali to je jasan pokazatelj ugleda koji je imao, a vodi se poštenjem, dobrotom, fer-plejom i predanim radom. Ništa neće moći da popuni prazninu posle njegovog odlaska.

- Negde sam bio savršen par sa njim, on koji je uvek nasmejan i ja koji se nikada ne smejem. Osećam se da sam izgubio partnera, proći će dosta vremena dok se osmeh ne vrati na moje lice. Hvala za sve što si uradio za Megu, daću sve od sebe da se tvoje lice ne zaboravi. Tvoj lik i rad će biti vodilja. Počivaj u miru Dejane, zbogom prijatelju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading