OGLASILA SE EVROLIGA Da li je Zvezda oštećena protiv Žalgirisa?

18:28 | 10-02-2024

Košarka 0

Da li delite mišljenje?

Kinan Evans
Printscreen Sportklub

Manje od 24 sata nakon završetka uzbudljive utakmice između Crvene zvezde i Žalgirisa u Beogradu, Evroliga se oglasila povodom incidenata koji su usledili nakon meča.

Sukobi su nastali nakon što sudije nisu dosudile prelazak Kinana Evansa preko polovine terena, što je izazvalo burnu reakciju navijača, rezultirajući ubacivanjem različitih predmeta na parket.

Posebno je privuklo pažnju javnosti i izazvalo niz negativnih komentara ponašanje navijača koji su, pri odlasku sudija sa terena, ometali njihov prolazak kroz tunel.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

DA LI JE ZVEZDA OŠTEĆENA? Jedna sudijska odluka napravila haos u Areni (VIDEO)

Detalj sa meča Crvena zvezda - Žalgiris Marko Metlaš
 

U zvaničnom izveštaju Evrolige stoji sledeće:

- Sa 21,1 sekundom do kraja igre, Dovidas Giedraitis zabija loptu iz prednjeg polja Žalgirisa Kaunasa do Kinana Evansa. Keenan Evans prima loptu i dodaje je Tomasu Dimsi koji pravi ličnu grešku. Sudije su utvrdile da Keenan Evans nije stao na liniju sredine terena tokom svog posjeda, tako da nije dosuđen prekršaj zadnjeg polja. Odeljenje za košarkaško suđenje Evrolige je pregledalo više dostupnih uglova kamere za igru i nije pronašlo nijedan jasan i ubedljiv vizuelni dokaz da je Keenan Evans stao na liniju sredine terena, pa je stoga utvrđeno da je sudijska posada pravilno odbacila poziv.

Ova izjava Evrolige jasno izražava podršku odlukama sudija u spornom trenutku, dok se zvanična liga suzdržava od komentara drugih aspekata utakmice. Očekuje se dalje praćenje situacije i reakcije sportske javnosti na događaje nakon ovog uzbudljivog susreta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading